Referat: Bara GIF - Svedala IF
Tung hemmapremiär när Bara föll mot Svedala i derbyt
2024-04-13 16:43, A-Laget Herrar

Årets hemmapremiär avklarad när Svedala kom på besök för årets första hemmamatch och derby och vi har haft bättre hemmapremiärer om vi ska vara ärliga, det blev inte alls som vi hade tänkt oss idag.

Första 30 minuterna av första halvlek är underkänd på nästan alla håll, trots ett spelmässigt övertag så var det Svedala som fick utdelning på det mesta under första halvlek. I 20:e minuten drar Svedala till med ett hårt skott från distans, den letar sig förbi Joel i mål och Svedala tar ledningen i matchen. Bara minuter därefter bjuder vi Svedala på ytterligare ett läge när dom relativt ostört får spela sig till ett friläge med Joel i mål, Svedala anfallarna gör självklart inga misstag och lägger enkelt in 0-2 i 23:e minuten. I minut 30 rycker vi upp oss rejält och tar över spelet mer och mer och har konstant boll nästan hela tiden och radar upp anfall på anfall, tyvärr kommer vi aldrig till något riktigt skottläge och vi får gå in i halvtid med ett 0-2 underläge.

Efter lite rannsakning av oss själva gick vi ut i andra halvlek med ny energi för att jaga tag på en reducering. Även i andra halvlek fortsatte vårat instabila spel när vi gång på gång gav bort bollen till Svedala efter misslyckade anfall och vi var aldrig riktigt nära på att göra mål idag. Svedala satte spiken i kistan och dödade det lilla glödet som fanns kvar i matchen när dom gjorde 0-3 retfullt enkelt i 68:e minuten och resterande 20 minuter av matchen blev helt enkelt att försöka få in ett tröstmål men även det uteblev. Matchen slutade 0-3 till Svedala som vinner rättvist tyvärr och vi får rannsaka oss själva och ta nya tag nästa match.

2024-04-12 21:07, F2009/2010/2011

Seriepremiären för hjältarna iklädda svarta bortaställ slutade tyvärr med förlust. Det finns dock bra förluster och detta var just en sådan. Det finns också orättvisor här i världen och just sådana mötte oss på Vanningen. Tjejerna förlorar första perioden rättvist. Lika rättvist vinner de andra och känslan inför tredje var: Det här tar vi! Tyvärr får vi några ytterst tveksamma domslut emot oss och Vellinge rinner ifrån. Sånt händer och vi tar med oss massor med lärdomar från denna match mot ett ytterst skickligt lag!

U19
Referat: Heleneholms SK U19 - Bara GIF U19
Seger i seriepremiären borta mot Heleneholms SK!
2024-04-11 22:11, U19

Nu är seriespelet igång och vi inledde med att gästa Heleneholms SK på bortaplan i premiären, trots ett ganska så massivt övertag rent spelmässigt fick vi ändå kämpa in i det sista för alla 3 poängen.

Inledningen utav matchen är helt suverän, vi spelar ut Heleneholm fullständigt och såg stundtals ut som prime-Barcelona med sitt tiki-taka spel. Det massiva övertaget gör att vi tar ledningen efter 13 minuters spel när Jonathan Fälth bryter sig igenom Heleneholms försvar och passar fram Tim Lindh till ett friläge som gör 0-1 och vi får en smakstart på matchen. Heleneholm hade svårt att hänga med i vårat spel under matchen och fick kriga till sig bollen hela tiden. Detta övertag gjorde att vi drog ner på tempot enormt mycket och föll tillbaka i försvaret istället för att fortsätta tåga framåt som vi gjorde i inledningen. Heleneholm utnyttjar det och strax innan halvtid så skjuter Heleneholm in kvitteringen till 1-1 efter ett lågt skott längs med Arons högra stolpe och vi fick gå in i halvtid med oavgjort på tavlan.

Efter lite halvtids snack och rannsakning av oss själva gick vi ut på plan igen och skulle återta våran ledning, det tog endast 2 minuter in i andra halvlek när Tim Lindh springer sig fri i ännu ett friläge efter en fin passning av Theo RG och Tim sätter dit bollen till 1-2 i 47:e minuten och vi var åter i ledning igen. Men precis som i första halvlek drog vi ner på tempot efter vårat ledningsmål och föll in mer och mer i Heleneholms oorganiserade spel. Det gjorde att varje anfall från båda lagen blev farliga hela tiden. I 70:e minuten slår Liam RG en crossboll mot Liam Lindh på vänsterkanten som han driver in mot mål, han drar till med ett avslut som letar sig in i mål och vi utökar våran ledning till 1-3 och det kändes som att vi punkterade matchen. Men Heleneholm gav inte upp och efter ett Heleneholm-anfall där vi inte riktigt gick in i närkamperna lät vi dom komma till skott, det straffade oss åter igen när dom drog till med ett hårt skott som gick in i mål och Heleneholm väckte liv i matchen igen med sitt 2-3 mål i 76:e minuten. Det var bara tillbaka till ruta 1 som gällde och vi gick för att avgöra matchen igen. Tillslut fick vi det när Tim Lindh kom ut på högerkanten i 86.e minuten och slog in bollen i straffområdet, Liam Ahlström fick en fot på bollen och slog in slutresultatet till 2-4 och vi tog äntligen en efterlängtad premiärseger!

Matchfakta:

Heleneholms SK U19 - Bara GIF U19 2-4

Målskyttar: Tim Lindh (13‘), Tim Lindh (47‘), Liam Lindh (70‘), Liam Ahlström (86‘)

Assist: Jonathan Fälth, Theo Rincker Gunnarsson, Liam Rincker Gunnarsson, Tim Lindh

Gula kort: Theo Rincker Gunnarsson (60‘)

Omg.1, Division 3 Sydvästra B, Herr J (vår)

Heleneholms IP (Konstgräs)

Referat: Östra-Torp Smygehuk FF - Bara GIF
Oavgjort i seriepremiären mot ÖT Smygehuk
2024-04-06 17:50, A-Laget Herrar

Äntligen var dagen här, seriepremiär! Och det kunde inte bli bättre förutsättningar, stålande sol och 13 grader, en bortamatch nere i fina Smygehuk som även är sydligaste punkten i Sverige och även gräspremiär! Enormt roligt att äntligen få kliva på riktigt gräs och slippa plastet för en dag.

Själva matchen då? Jo vi är det laget som tar kommandet i matchen och inleder piggast. Smygehuk var försvarsmässigt enormt tuffa och jobbiga att möta i duellerna, mycket efterslängar och dobbar i hälarna vilket gjorde varje anfall plågsamt för oss. Det gjorde även att vi hade svårt att komma till ordentliga skottlägen då vid varje anfall Smygehuk hade 2-3 försvarare som täckte skott. Smygehuk var inte helt ofarliga dom heller men själva skottlägena i dom fick i första halvleken var inte mycket som oroade oss. 0-0 i paus och vi behövde förändra vårat sätt att spela lite grann för att lycka ta oss förbi deras försvar.

Väl i andra halvlek åker vi på ett par smällar, först får Majo kliva av med en skada på baksida lår och bara kort senare får även Victor Bengtsson kliva av för exakt samma skada. Sedan kom även nästa kalldusch, med båda mittbackarna skadade så anföll Smygehuk, ett inlägg in i straffområdet och hittar deras anfallare som även är en bekant gammal Bara GIF-spelare Niklas Golubovic som slår in 1-0 på volley in i mål i 61:a minuten och underläget är ett faktum. Vi fortsatte att kriga på och jobbade på mer och mer för en kvittering och den kom tillslut. I 80:e minuten får vi en hörna som Elliott Jarny tar hand om, Linus Nilsson når högst på den och lyckas få ett huvud på den in i mål och vi gör 1-1 med 10 minuter kvar. Båda lagen var hungriga för att gå för segern och det gjorde att vi fick offra oss lite. i 90:e minuten kapade Jesper Westerdahl en Smygehuk-spelare för att förhindra ett anfall och drar på sig sitt andra gula kort och visas ut. Det gör att vi får spela tilläggsminuterna med en man mindre. Men det blir inga fler mål och matchen slutar 1-1.

Matchfakta:

Östra-Torp Smygehuk FF - Bara GIF 1-1

Målskytt: Linus Nilsson (80‘)

Assist: Elliott Jarny

Gula kort: Linus Nilsson (6‘), Jesper Westerdahl (68‘), Martin Anic (87‘), Jesper Westerdal (90‘)

Bara GIF-Uppåkra 3-1

En match där hemmalagets prestation endast överglänstes av solen.
Det var en matchbild som vi dominerade från start till mål. Noggranna insatser, pigga ben, lagdelar som fungerade som en helhet, och tjo och tjim från alla spelare.

Det är tydligt att Future Cup har gjort oss gott — spelmässigt, lagmässigt och kamratmässigt.
På fredag väntar seriepremiären mot Vellinge. Men först ska det gnuggas uppspel, press med understöd och avslut i fart.

Is i hjärna, eld i hjärta.

U19
Referat: Bara GIF (U19) - Oxie SK (U19)
Avbruten match i genrepet mot Oxie SK
2024-04-05 21:55, U19

Under fredagskvällen var det äntligen dags för match igen och det var genrep som stod på schemat när vi skulle ta emot Oxie SK U19 på hemmaplan i sista träningsmatchen inför försäsongen.

Regnet öste ner över Bara IP under uppvärmningen och det blev kraftigare och kraftigare skurar ju närmare vi närmade oss matchstart. Men lite regn har aldrig stoppat oss från att spela fotboll, trodde vi....

Men vi tar först matchen, vi inleder matchen energirikt och kontrollerat, det leder till att efter att Jonathan Fälth brutit bollen på mitten av planen, passat till Vincent Bengtsson som hittade fram till Tim Lindh som kom i friläge med målvakten, Tim gör inga misstag och sätter dit 1-0 efter 6 minuters spel. För varje minut som gick så blev det bara mer och mer regn och det syntes på killarna på plan att regnet påverkade dom att kunna spela ordentlig fotboll. Oxie lyckades efter en tveksam försvarsinsats kommer dom fri med Aron i mål och sätter dit kvitteringen till 1-1 i 39:e minuten.

Mycket mer än så hände inte under första halvlek och när domaren blåste i pipan för halvlek skyndade vi alla oss in i omklädningsrummet för att värma oss och taktiksnack, men det blev även det sista vi gjorde. Domaren tog beslutet att avbryta matchen då han ansåg att planen inte var i speldugligt skick p.g.a den mängden regn som öste ner.

Matchen slutade därmed 1-1 på pappret efter att ha avbrutits i halvlek och vi får ställa in oss på nästa veckas seriepremiär istället.