A-Laget Herrar
Referat: Bara GIF - Ramlösa Södra IF
Årets första seger när Ramlösa Södra besegrades!
2024-03-16 19:46, A-Laget Herrar

Då var årets första seger bärgad när vi tog emot Ramlösa Södra IF ifrån Helsingborg i säsongens fjärde träningsmatch.

Matchen inledes i motvind då det blåste kraftigt uppe på Bara IP under lördagen, detta ledde till att Ramlösa var det mer spelförande laget i första halvlek och fick efter några sekunder in i matchen ett hårt skott som träffade Joels ribba. Utöver den jobbiga motvinden så spelade vi ett tryggt och exceptionellt passningsspel som gjorde att vi kunde ta oss igenom Ramlösas höga press. Tyvärr var det Ramlösa som tog ledningen i matchen när dom slår en djupledsboll på högerkanten, där springer sig Ramlösas anfallare fri med Joel och lyckas peta förbi bollen i mål till 0-1 i 32:a minuten.

Inför andra halvlek gjorde 2 förändringar och fyllde på med ny frisk energi i laget för att utnyttja medvinden i andra halvlek. Detta gav effekt direkt när Jim Högbo får en boll passad till sig i ett farligt läge, Jim kapas på straffområdeslinjen och vi tilldelas en frispark precis utanför straffområdet. Oscar Svahn tog hand om den frisparken och sköt in den stenhårt till 1-1 i 47:e minuten till oss. Kort därefter fick vi spela matchen med en man mer på plan då Ramlösa spelarna blivit griniga och tog på sig ett rött kort. Det gjorde att vi kunde skapa fler och fler farliga anfall. I 60:e minuten slås en boll till Oscar Svahn som kom fri med målvakten och Oscar gjorde inga misstag och satte dit ledningsmålet 2-1 till oss! I 67:e minuten får vi en hörna som vi utnyttjar som en kort hörna, Onur Serifler laddade med ett skott som blockerades och Marin Smoljan snappar upp bollen och trycker in bollen i mål till 3-1 till oss och vi började känna oss mer och mer bekväma i matchen. Ramlösa skulle dock gå för fler mål och lyckades få in en boll till i mål när man kommer i ett 2 mot 1 läge själv med Joel och reducerar till 3-2 i matchen i den 87:e minuten, men tiden räcker inte med till mer än så och vi håller undan och tar årets första seger!

Matchfakta:

Bara GIF - Ramlösa Södra IF 3-2

Målskytt: Oscar Svahn (47‘), Oscar Svahn (60‘), Marin Smoljan (66‘)

GIF Nike - Bara F2011 = 2-3

Taggade Baratjejer tog idag chansen att ta sig till nästa helgs finalspel i vinterserien. Det var inte den mest välspelade match vi sett tjejerna prestera. Blåsten på Lomma IP hade stor inverkan. Bedömningsnivån var även betydligt hårdare än vad vi vant oss vid.

Men vad gör det att få två (väldigt hårt dömda) straffar emot sig när tjejen som glömt dojjorna hemma står mellan stolparna och blockar?

Det som blev avgörande idag var inställning och vilja!

Tjejerna hade bestämt sig för att vinna, tog tillvara på sina chanser och släppte inte någon förbi sig!

Detta resultat betyder att vi vill se den grymma medföljande klacken i Höllviken om en vecka för att hjälpa tjejerna! Heja Bara!!  ⚽️👊🏻❤️🖤

Antal mål = 3 (Ellen, Izabelle & Alva)

Antal räddade straffar = 2 !!

U19
Referat: Bara GIF (U19) - Åkarps IF (U19)
Seger mot Åkarps IF i tredje försäsongsmatchen
2024-03-03 00:05, U19

Årets tredje träningsmatch avklarad och äntligen kom årets första seger när vi spelade mot Åkarps IF ännu en gång.

Matchinledningen är knackig, Åkarp spelar med hög press vilket gör oss lite stressade i spelet. Då även vi ville spela med hög press så blev det väldigt snabba kontringar för båda lagen och vi var tvungna att spela i ett högt tempo. I 21:a minuten drabbar det oss när Åkarp får ett farligt anfall. Dom slår en crossboll in i straffområdet och kommer fri med Aron i mål och gör 0-1 efter 21 minuters spel. Vi gick in i halvtid med underläge 0-1 på tavlan och vi var inte helt nöjda med våran halvlek och ryckte upp oss rejält i andra.

I 50:e minuten får Tim Lindh ett skottläge och kvitterar till 1-1 och vi är med i matchen igen. Kort därefter fortsätter vi med vårat suveräna offensiva spel. Tim Lindh springer sig till ett friläge i 65:e minuten och rundar målvakten och får öppet mål, han kan då enkelt rulla in bollen till 2-1 och vi går upp i ledning. Bara minuterna efter får vi en hörna efter ett nytt farligt anfall. Hörnan tas hand om Ajdin som slår in den till Jonathan Fälth som når högst på bollen, vidare så skarvar André Lopes in bollen i mål och gör 3-1 till oss i 68:e minuten! Efter vårat tredje mål kändes det som att Åkarp tappade motivationen för att försöka komma ikapp våran ledning och vi vinner matchen tillslut med 3-1 och tar årets första seger under försäsongen!

Matchfakta:

Bara GIF (U19) - Åkarps IF (U19) 3-1

Målskyttar: Tim Lindh (50‘), Tim Lindh (65‘), André Lopes (68‘)

Assist: Liam Rincker Gunnarsson, Jonathan Fälth

Gula kort: Theo Rincker Gunnarsson, André Lopes, Liam Berndtsson

Referat: Bara GIF - Uppåkra IF
Ny förlust under försäsongen - Uppåkra IF starkast i mötet
2024-02-25 17:59, A-Laget Herrar

Det går fortsatt trögt för Bara GIF under försäsongen, under söndagen spelade vi säsongens tredje träningsmatch och inkasserade även våran tredje raka förlust efter att ha förlorat med 1-2 hemma mot Uppåkra IF.

Matchinledningen är energifylld från våran sida när vi verkligen kom igång med vårat anfallsspel idag. Vi lyckades rada upp målchanser under första halvlek vilket vi haft svårt med under dom tidigare träningsmatcherna. Tyvärr är det Uppåkra IF som tar ledningen i matchen när dom tilldelas en straff i 20:e minuten. Uppåkra slår säkert in sin straff och gör 0-1 i matchen. Kort därefter får Uppåkra frispark i ett farligt läge strax utanför straffområdet. Frisparken skruvas in i straffområdet där vinden fångar tag i bollen lite grann, den studsar ner tillslut till en Uppåkra spelare som får en träff på bollen och får en "backspinn" och går över Ahmed i målet och Uppåkra utökar ledningen till 0-2 efter 29 minuters spel. Innan halvtidsvilan tilldelas även vi en straff i den 37:e minuten som Elliott Jarny tar hand om, Uppåkras målvakt var tyvärr stensäker på denna straffen och räddade Elliotts straff som innebar att vi låg under med 0-2 i paus.

I andra halvlek fortsatte vi med vårt offensiva spel som gav utdelning direkt. Vi tilldelas en ny straff i 52:a minuten och denna gången var det Linus Nilsson som klev fram. Linus dunkade in straffen stenhårt längs med marken och vi reducerade till 1-2 i matchen. Resten av matchen blev en jämn kamp mellan båda lagen där både vi och Uppåkra hade flera chanser att göra fler mål på. Tyvärr blev det inga fler mål ändå och matchen slutar i en ny 1-2 förlust.

Vi höjde oss rejält idag i vårat spel om man jämför med våra två tidigare matcher där vi varit väldigt bleka i vårat spel. Idag syntes det att vi var mer på hugget och börjat få igång vårat spel igen.

Matchfakta:

Bara GIF - Uppåkra IF 1-2

Målskytt: Linus Nilsson (53‘) [Straff]

Assist: -

Gula kort: Jesper Westerdahl (27‘), Marin Smoljan (75‘) (84‘)

Röda kort: Marin Smoljan (84‘)

Publiksiffra: 75

Välkomna på Årsmöte i Bara GIF!
2024-02-20 15:09

Medlemmar i Bara GIF kallas och välkomnas härmed till årsmöte.

DATUM: Onsdag 20 mars 2024

TID: 19.00

PLATS: Klubbhuset, Bara GIF.

Anmäl ditt deltagande på mail till kansliet@baragif.se.

Vi bjuder på kaffe och kaka.

Agenda enligt klubbens stadgar. Röstberättigad är den medlem som under året fyller lägst 15 år.

Om du som medlem vill lämna en motion till styrelsen så är du välkommen att maila den till kansliet senast den 6 Mars 2024. Motionen Mailas till kansliet@baragif.se, skriv gärna ”motion” i ämnesraden.

Verksamhetsberättelsen och den ekonomiska rapporten för 2023, budget 2024 samt ev. inkomna motioner, kommer att finnas på kansliet en vecka innan årsmötet.

Årsmötet är föreningens högst beslutande organ och beslutar om vilka personer som får förtroendeuppdrag i styrelse, valberedning och som revisor. Styrelsen ska företräda medlemmarna mellan årsmötena, förvalta och genomföra de beslut som medlemmarna har tagit. Medlemmarna ska på årsmötet ta ställning till huruvida styrelsen från föregående verksamhetsår har gjort ett bra arbete och om de beviljas ansvarsfrihet eller inte.

Vi ser fram emot att träffa många av er på årsmötet!

Er närvaro visar att vi är på rätt väg som förening. Det skulle vara jättekul att dela våra planer och framsteg med er och fortsätta arbeta tillsammans för en bra förening.

Varmt välkomna!

Styrelsen Bara GIF

U19
Referat: Bara GIF (U19) - Hyllie IK (U19)
Oavgjort i träningsmatchen hemma mot Hyllie IK
2024-02-18 16:47, U19

Andra matchen för säsongen är avklarad, efter att förra veckans planerade match mot Hyllie IK fick ställas in då vi hade stor frånvaro i laget + snö som föll över Skåne så genomfördes matchen idag istället.

Regnet och blåsten öste ner idag över Bara IP vilket gjorde denna träningsmatchen mer jobbig att genomföra. Vi fick även förstärkning utav Izak Lärk, Martin Anic och assisterande tränare Elliott Jarny från A-Laget i truppen under dagens match vilket hjälpte oss att kunna genomföra matchen.

Vi öppnar matchen bra, vi pressar ner Hyllie bra och är det spelförande laget och dominerar bollinnehavet. Det ger även utdelning när vi får en hörna efter 10 minuters spel. Ajdin Mahmutovic tar hand om hörnan och Elliott Jarny är högst på bollen och nickar in 1-0 till oss i 10:e minuten. Men Hyllie skulle ta sig in i matchen igen, i 24:e minuten drar Hyllie till med ett långskott som letar sig in strax under ribban och 1-1 är ett faktum som även blir resultatet i halvtid.

Efter att ha värmt oss och kört taktiksnack i paus gick vi ut i andra halvlek med en annan inställning. Spelet däremot såg ut att vara detsamma från båda lagens sida som i första halvlek vilket inte var så speciellt underhållande att titta på. Men det skulle ändå hända mer, i 61:a minuten tilldelas vi en straff som Martin Anic tar hand om, Marin slår den men målvakten räddar, Liam Berndtsson är snabbt framme på returen och slår in bollen till ledning 2-1. Matchen kändes längre och jobbigare med tanke på vädret och vi alla ville att matchen skulle ta slut, tyvärr drar vi på oss en straff istället för att hålla undan våran ledning. Hyllie gör inga misstag på straffen och sätter straffen förbi Aron i målet säkert i mål och gör 2-2 i 77:e minuten. Båda lagen hade lägen att avgöra matchen med individuella misstag fällde båda lagen för ett avgörande och matchen slutade rättvist oavgjort 2-2.