Referat: Bara GIF - Kävlinge Harrie FF
Förlust i seriepremiären mot Kävlinge-Harrie
2022-04-13 19:59, A-Laget Herrar

Då var dagen kommen, seriepremiär på ett soligt Bara IP, tyvärr blev det spel på konstgräset då vintern gjort att våran fina gräsmatta inte ännu är helt färdig att spela på.

Själva matchen börjar i motvind, både spelmässigt men även vädermässigt. Blev tufft och jobbigt att både springa och slå långa bollar i motvinden vilket gjorde att vi fick anstänga oss lite mer än vanligt i vårat spel. Kävlinge-Harrie var även bra vilket gjorde det tufft för Bara att spela anfallsfotboll idag, det blev tyvärr väldigt mycket spel på våran egna planhalva men vi lyckades reda ut det ganska bra under första halvlek. I 34:e minuten lyckas Hugo Månsson norpa åt sig bollen när Kävlinge-Harrie försvaret inte lyckas lyfta ordentligt. Hugo springer sig fri med målvakten och skjuter, tyvärr räddar målvakten men Alvaro Arias är snabbt framme på returen och lobbnickar in bollen i mål och Bara tar ledningen med 1-0 efter 34 minuters spel. Vårat ledningsmål var förmodligen inte rättvist med tanke på matchbilden men det struntar vi i då vi tar emot alla våra mål med glädje. 1-0 står sig i halvtid.

Andra halvlek tappar Bara fokus enormt och tillåter Kävlinge-Harrie att spela sitt farliga anfallsspel, det utnyttjar Kävlinge-Harrie och i 54:e minuten avlossar Kävlinge-Harrie ett skott på mål, "Momme" i mål gör en fin räddning men Kävlinge-Harrie är snabbt framme på returen och dunkar in kvitteringen till 1-1. Matchen fortsätter med mycket tufft och hårt spel, båda lagen var taggade i sin attityd och i närkamperna vilket ledde till en del heta situationer i matchen. 1-1 stod sig väldigt länge och det såg ut att gå mot oavgjort. Kävlinge-Harrie lyckas i slutet på matchen ta bollen från Bara försvaret i mitten utav planen och kontrar farligt, kontringen leder till iprincip ett friläge med "Momme" och Kävlinge-Harrie gör 1-2 i 86:e minuten. Bara gör ett försök med att trycka på med allt man har och får både 2 hörnor och 2 farliga frisparkar i slutminutrarna av matchen men lyckas inte förvalta dom och Bara förlorar med 1-2