Referat: Bara GIF - Uppåkra IF
Förlust mot Uppåkra efter målrik match
2022-06-05 17:13, A-Laget Herrar

Toppmöte i Division 6 stod för schemat idag när vi tog emot tvåan Uppåkra IF hemma. Vid vinst hade Bara chansen att gå om Uppåkra i tabellen men det blev tufft idag. En hel del ordinarie spelare saknades idag p.g.a skador och sjukdomar och det syntes på plan att viktiga spelare inte var med idag.

Matchinledningen börjar enormt bra, redan efter 6 minuters spel får vi ett inkast på offensiv planhalva, Elias Ingemarsson drar iväg ett långt inkast i straffområdet, där får Jesper Westerdahl bollen och drar till den rakt upp i nättaket och vi tar ledningen med 1-0. Efter vårat ledningsmål tappar vi tyvärr den pressen och trycket som vi har mot Uppåkra försvaret vilket gör att Uppåkra är det laget som blir spelförande. Efter 36 minuter lyckas dom tillslut och efter en försvarstabbe kan Uppåkra kvittera till 1-1 som står sig till halvtid.

Andra halvlek får vi en mardrömsöppning på, Uppåkra blir farligare i sitt anfallspel och lyckas göra 1-2 i 49:e minuten. Och redan efter 55 minuter kommer 1-3 på en hörna där Uppåkra når högst på. Och det skulle bli värre, i 70:e minuten springer Uppåkra till sig ett friläge, Linus Ågren hinner däremot ikapp Uppåkra anfallaren men drar ner han och ett rött kort delas ut till Linus Ågren för frilägesutvisning. Vi får avsluta matchen med 10 man och det utnyttjar uppåkra som stänker in 1-4 på en ny kontring i 74:e minuten. Men viljan och hjärtat i Bara räknar man aldrig ur i 78:e minuten får Jim Högbo ett gratisläge och reducerar till 2-4 och vi snyggar till siffrorna. Och bara 2 minuter senare får Sebastian Kackarovski ett läge och dunkar in 3-4 i 80:e minuten och vi är helt plötsligt med i matchen igen! Tyvärr vaknar Uppåkra till liv igen och punkterar matchen med att göra 3-5 i 84:e minuten som blir slutresultatet.