A-Laget Herrar
Referat: FC Helsingkrona - Bara GIF
Årets första seger! - Vinst mot Helsingkrona!
2022-04-23 19:42, A-Laget Herrar

Idag styrde vi bilarna norrut mot Lund och Smörlyckans IP för att spela mot FC Helsingkrona i andra raka bortamatchen. Det blev jämt in i det sista och där Bara drog det längsta strået under eftermiddagens match och det är något med Bara GIF och göra mål i slutminutrarna på Smörlyckans IP, men vi tar det från början som vanligt.

Inledningen utav matchen var inget att hurra för, Bara kändes ofukuserade från start och tillätt Helsingkrona att spela boll och rulla boll. Det ledde till att Helsingkrona kunde göra 1-0 redan efter 8 minuters spel, bollen studade enormt konstigt genom Bara försvaret och studade på något sätt in i mål. Efter Helsingkronas ledningsmål så kändes det inte som att vi krigade på så som vi behövde och har gjort tidigare matcher. Första halvlek belv chansfattig för båda lagen och 1-0 stod sig i halvtid.

Efter lite vila och taktiksnack i paus var det ett annat Bara GIF som kom ut i andra halvlek. Vi styrde spelet och var nu det laget som började skapa chanser på chanser. Även om Helsingkrona inte skapade många målchanser så blev dom få dom skapade farliga, det har vi "Momme" i mål att tacka för att flera av bollarna inte gick in i mål. Efter 60 minuters spel blir vi totalt överlägsna i spelet och radar upp målchanser, skott och hörnor. Helsingkrona spelarna var helt slutkörda konditionsmässigt medans vi inte hade gjort ett enda byte i detta läget. Vi fortsatte att mala ner Helsingkrona med allt vi hade och det gav tillslut utdelning, inbytte Anton Maynard får bollen i straffområdet, han passar till Elliott Jarny som skjuter in kvitteringen till 1-1 i 83:e minuten och vi får både ny energi och en känsla som sa att vi fixar detta. Och känslan var rätt för i 87:e minuten får vi nytt läge. Alvaro Arias spelar fram Anton Maynard till ett friläge, Anton gör inga misstag och dunkar in ledningsmålet till 1-2 och vi gör nog årets skönaste mål hittils. Vi krigar på och ger allt sista minutrarna och resultatet står sig, Bara GIF tar årets första seger och vinner rättvist med 1-2!