A-Laget Herrar
Referat: Bara GIF - Alegria FK
Förlust i första kvalmatchen - mardröm på alla sätt
2022-10-05 23:42, A-Laget Herrar

Ja, jag vet inte riktigt hur jag ska börja detta referatet. Jag hade hoppats på att skriva om matchen, den stora publiken och känslorna men detta kommer mestadels handla om annat, kvällens första kvalmatch hemma mot Alegria FK gick allting fel på alla sätt.

30 sekunder innan avspark slocknar flera utav lamporna på Bara IP vilket gör att matchen inte går och starta. I ett desperat försök att jaga tag i kommunens jourbil ringde och gjorde vi allt vi kunde. Efter ca 45 minuters väntan lyckades vi äntligen få igång lamporna som slocknade och vi kunde börja matchen. Det var storpublik och härlig stämning, början utav spelet var det Alegria som var hungrigast. Dom var snabba och alltid snabba in i duellerna och satt som plåster på alla våra spelare. Här bryter jag referatet igen för i 26:e minuten slocknade samma lampor igen och vi fortsatte att försöka få tag i kommunens jour utan resultat. Det slutade med att vi fick pausa matchen och flytta den akut direkt till Klågerups hemmaplan Gamla IP där lamporna fungerade. Från en publiksiffra på ca 150 till knappt 60, stressade spelare, ledare, domare och supportrar som var allt annat än på gott humör kunde vi äntligen fortsätta spela matchen. Det blev inte mycket större skillnad där Alegria fortsatte med sitt agressiva och offensiva spel. Det hade kunnat stå minst 0-4 i paus om det inte vore för våran supermålvakt Ahmed som totaldominerade i målet ikväll. Det stod tack och lov 0-0 i paus.

Andra halvlek såg ut nästan likadan som första, Alegria var det spelförande laget som spelade offensiv fotboll medans vi mest spelade försvarsspel för glatta livet. Vi fick däremot ett par gyllende lägen i andra halvlek att kunna ta halvlek men vi lyckades inte göra det. Istället var det Alegria som tillslut fick hål på Ahmed i målet och lobbade in 0-1 77:e minuten. Efter 0-1 målet fick vi vara det laget som spelade anfallsfotboll och försökte trycka in kvitteringen men vi lyckades aldrig för med 3 minuter kvar av matchen slocknade även lamporna i Klågerup då klockan slog 22:00 och den automatiska timern på lamporna drog igång. Domarna hade inget annat val än att blåsa av matchen vid ställningen 0-1 och Alegria vann på pappert matchen med 0-1. Hurvida dom 3 sista minutrarna av matchen ska hanteras återkommer domarna och Skåneboll innan returmötet på lördag.