Plats:Klostergårdens IP plan 4 konstgräs
Referat: Lund United FC - Bara GIF
Plattmatch... - Förlust mot Lund United
2022-06-12 20:44

Ja detta var inte vad vi hade räknat med och egentligen inget som man vill skriva om men det måste. Dagens insats mot sistaplacerade Lund United FC var bedrövligt.

Matchinledningen syntes det direkt att vi underskattade Lund United, dom spelade med hög press och var hungriga på varje boll medans vi tog det alledles för lugnt och hade svårt att slå flera passningar rätt. Redan efter 6 minuter straffar det sig att vi inte är påkopplade från start, Lund United lyckas spela sig till ett friläge och chippar iskallt över Ahmed Shemesani i mål och Lund tar ledningen med 1-0 i 6:e minuten. Efter deras ledningsmål, istället för att få rätt fokus så fortsätter vi med våra misstag vilket gör att vi inte lyckas varken skjuta några ordentliga avslut på mål eller slå många passningar rätt.

Efter halvtidsvila och taktiksnack så skulle vi ändra attityd och börja spela fotboll igen, till en början gjorde vi det när Sebastian Kackarovski fick ut bollen till David Kroon på högerkanten som fint prickskjuter in kvitteringen till 1-1 i den 51:a minuten. Efter kvitteringsmålet fick man känslan vid sidan om plan att vi blev för bekväma igen att vi skulle fixa en seger idag men föll nästan direkt tillbaka in i våra misstag med felpassningar. Det blev väldigt mycket hawaii-fotboll fram till 74:e minuten då Lund United lyckas tillslut utyttja ännu ett av våra misstag, Lund kommer till skottläge och skjuter in 2-1 i 74:e minuten medans vi låter dom komma till avslut. Sista kvarten börjar vi jaga och kriga, men det är försent. Vi hinner inte göra något nytt mål och när domaren blåser av har Lund United slagit oss med 2-1.

Denna matchen måste bli en tankeställare till att skärpa till oss. Detta var ingen insats någon är nöjd med och det kommer krävas betydligt bättre insatser än detta om vi vill nå en kvalplats uppåt i höst.

Notering!

Den 12 Juni 2022 spelade Bara GIF borta mot jumbon Lund United FC i omgång 11 utav Division 6 Sydvästra B. Matchen slutade med förlust för Bara GIF med 2-1.

Nu i efterhand ändras resultatet på begäran utav Skåneboll. Disciplinnämnden har nämligen noterat att Lund United spelade med en avstängd (obehörig spelare) i matchen mot Bara GIF vilket gör att Disciplinnämnden tilldelar Bara GIF segern med 0-3 mot Lund United!

Nytt resultat: Lund United FC - Bara GIF 0-3