Referat: Bara GIF - Lunds FF
Ny seger hemma mot Lunds FF
2022-09-17 17:10

Giffardagen, sol och årets sista hemamatch i seriespelet mot Lunds FF det blev en lyckad dag idag kan vi säga och den avslutades på bästa sätt när Bara GIF tog nya 3 viktiga poäng i kampen om kvalplatsen upp mot Division 5.

Hela matchen igenom är det Bara GIF som kontrollerar spelet, vi är det laget som skapar överlägset flest målchanser och anfall. Redan efter 10 minuter lönar det sig när vi får en hörna. David Kroon tar hand om hörnan, han får en klockren träff (med lite hjälp från den starka vinden idag) bollen skruvar sig direkt in i mål från hörnan och David Kroon gör 1-0 på ett galet sätt. Resten utav första halvlek blev det lite kämpigare när vi började slarva i hemjobbet och Lunds FF kunde pressa oss men det blev aldrig något farligt.

Andra halvlek får vi en drömstart, vi tilldelas en frispark utanför Lunds starffområde i 46:e minuten och Linus Nilsson tar hand om den. Han skjuter den underbart vackert över muren och målvakten är chanslös och vi gör 2-0 direkt i andra halvlek och vi kan äntligen börja bli lite mindre oroliga för en eventuell vänding från Lund. Detta var även Linus Nilssons första mål i Bara-tröjan vilket vi säger stort grattis till! Vi snabbspolar till slutet av matchen då stora delar av matchen händer det egentligen inte så mycket, varken några kort elller snabba kontringar. Vi sätter press på Lunds FF i ett anfall när Lunds FF ska rensa iväg bollen, dom rensar rakt på Alvaro Arias som får tag på bollen, han gör inga misstag och tunnlar målvakten och sätter 3-0 i 78:e minuten. Det höll dock på att bli bortdömt då linjedomaren vinkade för offisde, efter en stunds diskussion med huvuddomaren så tilläts målet såklart och vi uttökade vår ledning. Vi spelar av matchen elegant och när domaren blåser av så står det 3-0 på tavlan och vi tar 3 nya poäng!