Samling:17:15
Referat: Bara GIF - FC Helsingkrona
Ny 2-1 seger när Helsingkrona besegrades, igen!
2022-04-28 21:31

Årets första match på gräs spelades idag hemma på Bara IP och vi tog emot FC Helsingkrona, igen och det blev seger med 2-1 igen!

Bara öppnar matchen bäst och spelar lungt och kontrollerat och är det spelförande laget. Det dröjer inte heller länge förräns det ger utdelning, Alvaro Arias slår en djupledsboll till Elliott Jarny på högerkanten som springer förbi Helsingkrona försvaret. Elliott kommer fri med målvakten på kanten och rullar enkelt in 1-0 efter 15 minuters spel. Efter vårat ledningsmål är vi fortfarande det laget som är spelförande och skapar chanser men sätter inte dom. Första halvlek var vi tyvärr väldigt ineffektiva i vårat anfallsspel, men vi går trots allt till halvtidsvila med en 1-0 ledning.

Andra halvlek fortsätter vi som i första halvlek, vi är det spelförande laget och är det laget som kommer till chanser. I 52:a minuten kommer Christian Christoffersen ut på högerkanten och tar sig in i straffområdet, han passar in den och där är Oscar Svahn och trycker in bollen i nät till 2-0. Efter 2-0 målet känns det tryggt och vi börjar tyvärr slappna av för mycket och tappa fokus vilket gör att Helsingkorna börjar ge allt dom har för att göra mål. I 63:e minuten får Helsingkrona en frispark som slås in i vårat straffområde och studsar igenom hela försvaret på något sätt och går in i mål till 2-1. Ännu ett sådant "skitmål" som Helsingkrona gjorde förra matchen. Efter 2-1 målet lägger vi tyvärr inte den extra växeln vi behöver för att "skaka av oss" och Helsingkrona är det laget som börjar trycka på hela tiden. Vi slarvade enormt i vårat spel sista 15 minuterna vilket gör att Helsingkrona får skott på mål i stolpen, ribban, och på våran målvakt "Momme" som håller oss kvar i ledning idag. Klockan tickar upp på 95 minuter och Helsingkrona får sin 6:e chans på 5 minuter och kommer bara närmare och närmare. Tack och lov tar matchen slut till sist och vi tar 3 nya poäng efter en enormt onödig dramtisk avslutning.

Det var inte vackert, men 3 poäng är 3 poäng!