Bara GIF

Bara GIF A-Laget Herrar

Välkommen till Bara GIF A-Laget Herrars sida!

Här finner ni all information om Bara GIF´s representationslag, allt från våran spelartrupp, våra kommande matcher och spelade matcher, nyheter om laget och matchreferat samt kontaktuppgifter till ledarstaben.

Under 2024 spelar vi i Division 5 igen efter att ha stått som seriesegrare i Division 6 under 2023. Vårat mål för säsongen är självklart att vinna serien och avancera uppåt i seriesystemet

Vi samarbetar även tätt med föreningens U19-lag där flera utav spelarna regelbundet är uppe och tränar hos oss samt får chansen att visa upp sig under våra matcher.

Vill ni följa med bakom kulliserna? Följ oss då på våra sociala medier!

Facebook: Bara GIF - A-Laget

Instagram: @baragif_a

Referat: Bara GIF - Svedala IF
Tung hemmapremiär när Bara föll mot Svedala i derbyt
2024-04-13 16:43

Årets hemmapremiär avklarad när Svedala kom på besök för årets första hemmamatch och derby och vi har haft bättre hemmapremiärer om vi ska vara ärliga, det blev inte alls som vi hade tänkt oss idag.

Första 30 minuterna av första halvlek är underkänd på nästan alla håll, trots ett spelmässigt övertag så var det Svedala som fick utdelning på det mesta under första halvlek. I 20:e minuten drar Svedala till med ett hårt skott från distans, den letar sig förbi Joel i mål och Svedala tar ledningen i matchen. Bara minuter därefter bjuder vi Svedala på ytterligare ett läge när dom relativt ostört får spela sig till ett friläge med Joel i mål, Svedala anfallarna gör självklart inga misstag och lägger enkelt in 0-2 i 23:e minuten. I minut 30 rycker vi upp oss rejält och tar över spelet mer och mer och har konstant boll nästan hela tiden och radar upp anfall på anfall, tyvärr kommer vi aldrig till något riktigt skottläge och vi får gå in i halvtid med ett 0-2 underläge.

Efter lite rannsakning av oss själva gick vi ut i andra halvlek med ny energi för att jaga tag på en reducering. Även i andra halvlek fortsatte vårat instabila spel när vi gång på gång gav bort bollen till Svedala efter misslyckade anfall och vi var aldrig riktigt nära på att göra mål idag. Svedala satte spiken i kistan och dödade det lilla glödet som fanns kvar i matchen när dom gjorde 0-3 retfullt enkelt i 68:e minuten och resterande 20 minuter av matchen blev helt enkelt att försöka få in ett tröstmål men även det uteblev. Matchen slutade 0-3 till Svedala som vinner rättvist tyvärr och vi får rannsaka oss själva och ta nya tag nästa match.

Arkivbild

På lördag spelas årets första hemmamatch i Division 5 för Bara GIF där det blir stormatch direkt, vi tar emot kommunrivalen Svedala IF i ett derby. Mycket publik väntas, därför kommuniceras det nu ut publikinformation till alla besökare på Bara IP.

När spelas matchen?

Lördag, 13 April, 13:00

Var spelas matchen?

Bara IP, Bara. Underlaget är konstgräs.

Anledning till spel på konstgräset:

Vi har tidigare kommunicerat ut att matchen kommer att genomföras på konstgräset och inte naturgräset då naturgräset ännu inte är godkänt för spel ännu utav Svedala Kommun, detta gör att vi kommunicerar ut information till all publik som väntas komma.

Hur mycket kostar inträdet?

Inträdet till Bara GIF’s hemmamatcher är gratis för alla besökare och har varit det sedan 2020.

Parkeringsmöjligheter?

Parkeringsytor finns det gott om. Parkering finns på Henriette Coyets gata (vid Kuben) där p-avgift gäller (2 första timmarna är gratis). Parkering finns även vid tennisbanan där det är gratis och behövs ingen p-skiva.

Kioskförsäljning?

Det kommer att finnas kioskförsäljning på plats i form av lättare tilltugg som läsk, kaffe, godis, kakor m.m.

Övrig publikinformation?

Då ytan är mindre för publik på konstgräset innefattar det att det blir mindre yta för alla att stå på. Publik får INTE under några omständigheter beträda planen under matchens gång. Publik får inte heller vistas på konstgräset, varken utanför sidlinjen eller bakom mål. Under genrepet mot Klågerup hade vi stora problem med publik som stod nästan ända inne på planen och vi vill undvika detta.

All publik som befinner sig på norra (vid båsen) måste befinna sig bakom asfalten. Publik som befinner sig på södra (staketet mot gräsplanen) får befinna sig på asfalten men inte under några omständigheter på konstgräset.

All form av pyroteknik är FÖRBJUDET. Bara GIF står som ansvariga för evenemanget och kan straffas av Skånes FF vid användande av pyroteknik från publik.

Referat: Östra-Torp Smygehuk FF - Bara GIF
Oavgjort i seriepremiären mot ÖT Smygehuk
2024-04-06 17:50

Äntligen var dagen här, seriepremiär! Och det kunde inte bli bättre förutsättningar, stålande sol och 13 grader, en bortamatch nere i fina Smygehuk som även är sydligaste punkten i Sverige och även gräspremiär! Enormt roligt att äntligen få kliva på riktigt gräs och slippa plastet för en dag.

Själva matchen då? Jo vi är det laget som tar kommandet i matchen och inleder piggast. Smygehuk var försvarsmässigt enormt tuffa och jobbiga att möta i duellerna, mycket efterslängar och dobbar i hälarna vilket gjorde varje anfall plågsamt för oss. Det gjorde även att vi hade svårt att komma till ordentliga skottlägen då vid varje anfall Smygehuk hade 2-3 försvarare som täckte skott. Smygehuk var inte helt ofarliga dom heller men själva skottlägena i dom fick i första halvleken var inte mycket som oroade oss. 0-0 i paus och vi behövde förändra vårat sätt att spela lite grann för att lycka ta oss förbi deras försvar.

Väl i andra halvlek åker vi på ett par smällar, först får Majo kliva av med en skada på baksida lår och bara kort senare får även Victor Bengtsson kliva av för exakt samma skada. Sedan kom även nästa kalldusch, med båda mittbackarna skadade så anföll Smygehuk, ett inlägg in i straffområdet och hittar deras anfallare som även är en bekant gammal Bara GIF-spelare Niklas Golubovic som slår in 1-0 på volley in i mål i 61:a minuten och underläget är ett faktum. Vi fortsatte att kriga på och jobbade på mer och mer för en kvittering och den kom tillslut. I 80:e minuten får vi en hörna som Elliott Jarny tar hand om, Linus Nilsson når högst på den och lyckas få ett huvud på den in i mål och vi gör 1-1 med 10 minuter kvar. Båda lagen var hungriga för att gå för segern och det gjorde att vi fick offra oss lite. i 90:e minuten kapade Jesper Westerdahl en Smygehuk-spelare för att förhindra ett anfall och drar på sig sitt andra gula kort och visas ut. Det gör att vi får spela tilläggsminuterna med en man mindre. Men det blir inga fler mål och matchen slutar 1-1.