Bara GIF

Bara GIF A-Laget Herrar

Välkommen till Bara GIF A-Laget Herrars sida!

Här finner ni all information om Bara GIF´s representationslag, allt från våran spelartrupp, våra kommande matcher och spelade matcher, nyheter om laget och matchreferat samt kontaktuppgifter till ledarstaben.

Under 2024 spelar vi i Division 5 igen efter att ha stått som seriesegrare i Division 6 under 2023. Vårat mål för säsongen är självklart att vinna serien och avancera uppåt i seriesystemet

Vi samarbetar även tätt med föreningens U19-lag där flera utav spelarna regelbundet är uppe och tränar hos oss samt får chansen att visa upp sig under våra matcher.

Vill ni följa med bakom kulliserna? Följ oss då på våra sociala medier!

Facebook: Bara GIF - A-Laget

Instagram: @baragif_a

Referat: Bara GIF - Ramlösa Södra IF
Årets första seger när Ramlösa Södra besegrades!
2024-03-16 19:46

Då var årets första seger bärgad när vi tog emot Ramlösa Södra IF ifrån Helsingborg i säsongens fjärde träningsmatch.

Matchen inledes i motvind då det blåste kraftigt uppe på Bara IP under lördagen, detta ledde till att Ramlösa var det mer spelförande laget i första halvlek och fick efter några sekunder in i matchen ett hårt skott som träffade Joels ribba. Utöver den jobbiga motvinden så spelade vi ett tryggt och exceptionellt passningsspel som gjorde att vi kunde ta oss igenom Ramlösas höga press. Tyvärr var det Ramlösa som tog ledningen i matchen när dom slår en djupledsboll på högerkanten, där springer sig Ramlösas anfallare fri med Joel och lyckas peta förbi bollen i mål till 0-1 i 32:a minuten.

Inför andra halvlek gjorde 2 förändringar och fyllde på med ny frisk energi i laget för att utnyttja medvinden i andra halvlek. Detta gav effekt direkt när Jim Högbo får en boll passad till sig i ett farligt läge, Jim kapas på straffområdeslinjen och vi tilldelas en frispark precis utanför straffområdet. Oscar Svahn tog hand om den frisparken och sköt in den stenhårt till 1-1 i 47:e minuten till oss. Kort därefter fick vi spela matchen med en man mer på plan då Ramlösa spelarna blivit griniga och tog på sig ett rött kort. Det gjorde att vi kunde skapa fler och fler farliga anfall. I 60:e minuten slås en boll till Oscar Svahn som kom fri med målvakten och Oscar gjorde inga misstag och satte dit ledningsmålet 2-1 till oss! I 67:e minuten får vi en hörna som vi utnyttjar som en kort hörna, Onur Serifler laddade med ett skott som blockerades och Marin Smoljan snappar upp bollen och trycker in bollen i mål till 3-1 till oss och vi började känna oss mer och mer bekväma i matchen. Ramlösa skulle dock gå för fler mål och lyckades få in en boll till i mål när man kommer i ett 2 mot 1 läge själv med Joel och reducerar till 3-2 i matchen i den 87:e minuten, men tiden räcker inte med till mer än så och vi håller undan och tar årets första seger!

Matchfakta:

Bara GIF - Ramlösa Södra IF 3-2

Målskytt: Oscar Svahn (47‘), Oscar Svahn (60‘), Marin Smoljan (66‘)

Assist: -

Gula kort: Martin Anic (19‘)

Publiksiffra: 40

Träningsmatch

Bara IP (Konstgräs)

Nästa nyförvärv redo! - Noel Svensson är klar för Bara GIF!
2024-03-15 14:02

Vi går nu in i slutspurten utav försäsongen och vi kan nu presentera säsongens tredje nyförvärv, Noel Svensson är klar för Bara GIF!

Noel Svensson är 20 år gammal (född 2004) och är en duktig yttermittfältare! Noel kommer senast från spel i Staffanstorp United FC men spenderade sin försäsong 2023 hos GIF Nike där han ådrog sig en långtidsskada som han nu återhämtat sig från!

Glädjande är att Noel Svensson har Bara GIF som moderklubb vilket är underbart kul att få in ännu en Bara-produkt i våran spelartrupp inför säsongen 2024.

Vad fick dig att välja Bara GIF som nästa förening att representera?

För det är lätt den bästa klubben i Svedala Kommun, hälsar Noel i en kommentar!

Vi vill hälsa Noel ett stort välkommen till Bara GIF igen och hoppas att han kommer att trivas i föreningen!

Referat: Bara GIF - Uppåkra IF
Ny förlust under försäsongen - Uppåkra IF starkast i mötet
2024-02-25 17:59

Det går fortsatt trögt för Bara GIF under försäsongen, under söndagen spelade vi säsongens tredje träningsmatch och inkasserade även våran tredje raka förlust efter att ha förlorat med 1-2 hemma mot Uppåkra IF.

Matchinledningen är energifylld från våran sida när vi verkligen kom igång med vårat anfallsspel idag. Vi lyckades rada upp målchanser under första halvlek vilket vi haft svårt med under dom tidigare träningsmatcherna. Tyvärr är det Uppåkra IF som tar ledningen i matchen när dom tilldelas en straff i 20:e minuten. Uppåkra slår säkert in sin straff och gör 0-1 i matchen. Kort därefter får Uppåkra frispark i ett farligt läge strax utanför straffområdet. Frisparken skruvas in i straffområdet där vinden fångar tag i bollen lite grann, den studsar ner tillslut till en Uppåkra spelare som får en träff på bollen och får en "backspinn" och går över Ahmed i målet och Uppåkra utökar ledningen till 0-2 efter 29 minuters spel. Innan halvtidsvilan tilldelas även vi en straff i den 37:e minuten som Elliott Jarny tar hand om, Uppåkras målvakt var tyvärr stensäker på denna straffen och räddade Elliotts straff som innebar att vi låg under med 0-2 i paus.

I andra halvlek fortsatte vi med vårt offensiva spel som gav utdelning direkt. Vi tilldelas en ny straff i 52:a minuten och denna gången var det Linus Nilsson som klev fram. Linus dunkade in straffen stenhårt längs med marken och vi reducerade till 1-2 i matchen. Resten av matchen blev en jämn kamp mellan båda lagen där både vi och Uppåkra hade flera chanser att göra fler mål på. Tyvärr blev det inga fler mål ändå och matchen slutar i en ny 1-2 förlust.

Vi höjde oss rejält idag i vårat spel om man jämför med våra två tidigare matcher där vi varit väldigt bleka i vårat spel. Idag syntes det att vi var mer på hugget och börjat få igång vårat spel igen.

Matchfakta:

Bara GIF - Uppåkra IF 1-2

Målskytt: Linus Nilsson (53‘) [Straff]

Assist: -

Gula kort: Jesper Westerdahl (27‘), Marin Smoljan (75‘) (84‘)

Röda kort: Marin Smoljan (84‘)

Publiksiffra: 75

Referat: Bara GIF - Dalby GIF
Skadedrabbat Bara GIF föll mot Dalby GIF i årets andra träningsmatch
2024-02-17 17:02

Då var årets andra träningsmatch genomförd när Dalby GIF gästade Bara GIF. Dalby som kommer med 2 raka segrar under försäsongen var sugna på att ta den tredje mot oss, det gjorde att även dagens match blev kämpig.

Dalby är det laget som inleder matchen bäst, Dalby spelade offensiv fotboll och pressade ner oss en hel del i vårat egna försvar. Detta ledde till att vi inte riktigt fick igång vårat fina spel som vi hade under seriespelet förra året. Och det var även Dalby som skulle ta ledningen tack vare deras spel när dom lyckas spela sig till ett helt öppet skottläge med Ahmed i mål och tar ledningen 0-1 i den 22:a minuten. Just i det läget fick man lite samma vibbar som mot Västra Ingelstad förra veckan. Det kunde blivit 0-2 även i första halvlek, då Dalby tilldelas en straff efter en olycklig hands på en utav våra försvarare. Däremot revanscherade Ahmed sig från Dalbys ledningsmål och räddar straffen och gör så att vi fortfarande är med i matchen. Straffräddningen gav oss lite ny och extra energi när domaren blåste för halvtid.

Vi försökte ta med oss den positiva energin in i andra halvlek, tyvärr försvann den ganska snabbt när Dalby utökar sin ledning till 0-2 i den 53:e minuten. Kort därefter kommer nästa käftsmäll för oss när Ahmed skadar sig i en utrusning med en Dalbyspelare och får dobbarna rakt på fotleden. Detta gör att vi tvingas till ett målvaktsbyte, Elliott Jarny offrar sig och tar på sig målvaktströjan och handskarna och får vakta målet sista 25 minuterna utav matchen. Elliott som även har bakgrund som målvakt i sina tidiga fotbollsår gjorde inga misstag under sina minuter som målvakt och spikar igen kassen så att Dalby inte får in fler bollar. I samband med målvaktsbytet byter vi även in våra unga U19-spelare i matchen som kommer in och ger en ny energi och vilja på planen vilket gör att vi spelar en helt okej fotboll med tanke på utgångsläget resterande delar utav matchen. Och vi skulle senare lyckas göra årets första mål för 2024. I 90:e minuten tilldelas vi en frispark strax utanför straffområdet som Linus Nilsson tar hand om. Han skruvar bollen mot bortre stolpen och U19-lånet Vincent Bengtsson lyckas få ett huvud på bollen och skarvar in reduceringen till 1-2. Mer än så hinner vi inte göra och matchen slutar i en hedersam 1-2 förlust i årets andra träningsmatch.

En tuff träningsmatch även idag då flera ordinarie spelare fortfarande saknas och vi får låna in ett par U19-spelare för att kunna genomföra matchen. Dagens match är dock ett steg i rätt riktning och vi börjar sakta men säkert komma in i matchform igen.

Matchfakta:

Bara GIF - Dalby GIF 1-2

Målskyttar: Vincent Bengtsson (90‘)

Assist: Linus Nilsson

Gula kort: Sebastian Kackarovski (35‘), Izak Lärk (45‘)

Publiksiffra: 35

Referat: Bara GIF - Västra Ingelstads IS
Tuff match i årets första träningsmatch mot Västra Ingelstad
2024-02-10 16:44

Då var årets första träningsmatch avklarad, om vi ska vara helt ärliga så ska vi vara glada att det ens blev match idag med tanke på all snö som föll i Skåne under fredagskvällen. Vi hade turen på våran sida idag att flertalet hjältar tog och skottade och skyfflade planen själv innan matchstart samt att plusgraderna töade på det lite extra.

Själva matchen är där inte så mycket att beskriva om då slutresultatet får tala för sig själv, 0-5 till seriekonkurrenten Västra Ingelstads IS talar sitt tydliga klarspråk. I 16:e minuten öppnar Västra Ingelstad målskyttet och gör 0-1 på ett bra och hårt skott som Joel i målet är chanslös på. Därefter lyckas Västra Ingelstad göra 0-2 och 0-3 direkt på hörna när dom skruvar in den i mål vilket verkligen tog på våran energi och vilja syntes det. Vi gick in i halvtid med 0-3 på tavlan och en förändring i våran attityd krävdes för att slippa bli överkörda även i andra halvlek.

Andra halvlek blev mycket mer jämnare i spelet och vi fick även igång vårat passningsspel vilket öppnade för ett par målchanser i andra halvlek. Tyvärr var vi aldrig riktigt nära att göra mål idag då bristen på ordentliga målchanser inte fanns där idag. Västra Ingelstad ångade på sista 20 minuterna i matchen och när domaren blåste av matchen kunde vi bara konstatera en storförlust med 0-5 i premiären utav försäsongen.

Nu har vi 1 vecka på oss att slipa och fila på det som gick snett idag inför nästa veckas drabbning med Dalby GIF.