Referat: Uppåkra IF - Bara GIF
Oavgjort mot Uppåkra IF efter sen poängräddning
2022-09-24 17:39, A-Laget Herrar

"Seriefinal" idag mellan Uppåkra IF och Bara GIF. Uppåkra IF jagade seriesegern medans Bara GIF jagade kvalplats uppåt mot Division 5. Och det märktes att det var mycket som stod på spel.

Spelet i matchen blev hela matchen en lång och hård kamp, från minut 0 till 90. Varenda gång något utav lagen fick bollen så tog det max 3 sekunder innan någon var inne i en närkamp för att pressa och ta bollen. Det blev inte så mycket målchanser i första halvlek då det mestadels blev en hård kamp. Bara hade förmodligen det bästa läget i första halvlek att ta ledningen efter att David Kroon fått en boll inslagen i straffområdet, han drar till på direktskott men Uppåkra-målvakten gör en galen räddning. Annars måste jag vara ärlig och säga att Uppåkra var det mer farliga laget i första halvlek.

Andra halvlek blev det mer spel från båda lagens sida vilket minskade på dom fula smällarna lite grann men inte mycket. Målchanserna började nu även bli lite fler för båda lagen men det var fortfarande mållöst länge. I 84:e minuten händer det som inte får hända, Uppåkra tar ledningen efter att ha fått in bollen i straffområdet på ett farligt anfall. Det kändes som en liten käftsmäll men killarna idag visade att dom aldrig ger upp och krigade på för en kvittering och den kom. I 87:e minuten får vi ett farligt anfall, Sebastian Kackarovski får bollen på vänsterkanten, han passar in den i starffområdet till Elliott Jarny som trycker in 1-1 vilket kändes som en enorm lättnad. Vi hade även läge för att göra 1-2 men lyckades inte komma till något skottläge. När domaren blåste av matchen var det blandade känslor när matchen slutade 1-1.

Uppåkra IF tar hem seriesegern i med denna oavgjorda match, Bara GIF hade läge idag att bli iprincip klara för kval till Division 5 men blev inte det då vi inte tog 3 poäng. I skrivande stund kommer även resultatet in att Hallands Nations FF vann sin match mot Hardeberga BK med 2-1 vilket gör att Hallands Nation har allt i egna händer för att bli klara för kvalspel nästa helg. För Baras del är seriespelet över nu och vi kan bara stå vid sidan om och hoppas att resultaten går i vår väg nästa helg.