Bara GIF’s U19 verksamhet läggs ner - B-Lag startas upp till hösten
2024-07-01 07:11

Efter U19-lagets serieseger i Division 3 för herrjuniorer så var planen att U19-laget skulle fortsätta spela i Division 2 under hösten, så blir inte fallet. Detta då Bara GIF’s U19-trupp tappat flera spelare inför hösten vilket gör att bedriva en ordentlig verksamhet för U19-lag inte kommer gå p.g.a spelarbrist. Beslutet togs under veckans gång gemensamt mellan ledarstab, spelartrupp samt styrelsen att lägga ner U19-verksamheten och dra sig ur seriespelet och flytta över verksamheten till B-Laget.

Det som kommer att göras i höst istället är en ihopslagning med A-Lags truppen vilket kommer resultera i att ett B-Lag startas upp som kommer att spela i reservlagsserien. Samtliga U19-spelare och ledarstab kommer att tillhöra seniorverksamheten och kommer att träna tillsammans med A-Laget. För att ge alla speltid startas därmed ett B-Lag upp där alla som inte har möjlighet att spela med A-Laget kommer att få spela match med B-Laget vilket kommer resultera i att vår förenings unga talanger kommer fortsatt tillhöra Bara GIF’s verksamhet samt har chansen att ta klivet upp att spela med A-Laget.

Även om vi är ledsna över att behöva lägga ner U19-verksamheten efter 2 år samt en nybliven serieseger så ser vi detta som bästa möjliga lösning för samtliga spelare, ledare samt för Bara GIF’s verksamhet.

SÖNDAGENS BARACUPEN 2024 ÄR INSTÄLLD! ❌
2024-06-30 07:09

Vi är väldigt ledsna över att behöva ställa in söndagens Baracupen. Detta då det väntas extrema stora mängder regn och åska över Bara under söndagen. ⛈️

Vi beklagar detta enormt över att beskedet kommer med extremt kort varsel men vi hoppades på in i det sista över att kunna genomföra dagens cup.

Det ställs in för att garantera allas säkerhet under arrangemanget.

Vid övriga frågor kontakta baracupen@baragif.se

A-LAGET
Referat: Svedala IF - Bara GIF
Ny tung derbyförlust mot Svedala
2024-06-19 22:30, A-LAGET
Foto: Linus Nielsen

Från flygandes i molnen efter senaste vinsten till att få en käftsmäll tillbaka ner i verkligheten, så kan man beskriva onsdagskvällens derby borta mot Svedala där det inte gick som vi ville.

Inledningen av matchen är jämn, hård och tuff som det ska vara i derbyn, däremot kändes atmosfären inte hög som den brukar vara i derbysammanhang utan mer som en avslagen match mitt i serielunken. Kanske har rivaliteten mellan Bara och Svedala minskat senaste åren, känns så iallafall.

Men första halvlek bjöd inte på mycket åt något utav hållen. Vi har väl det laget som hade hetast chans att ta ledningen i matchen när Linus Nilsson fick ett friläge med målvakten men chippade den i ribban och det var mållöst i paus.

Andra halvlek fallerade vi i vårat spel. Det gjorde att Svedala kunde promenera igenom vårat försvar och skicka upp den rakt i krysset till 1-0 i 61:a minuten. Efter Svedalas ledningsmål ökade vi vårat offensiva spel för varje minut men fick aldrig till något skott på mål som vi har haft så svårt med i år. Istället är det Svedala som punkterar matchen när dom på liknande sätt som första målet för 2-0 i 89:e minuten och vinner derbyt rättvist.

Idag saknades våran fina laganda tyvärr, dom individuella prestationerna däremot var där, men fotboll är en lagsport, om man inte får sitt spel att fungera tillsammans så vinner man inga matcher. Nu väntar 1 månads sommaruppehåll och semester till att ladda batterierna och ta oss i kragen inför hösten.

Matchfakta:

Svedala IF - Bara GIF 2-0

Målskyttar: -

Assist: -

Gula kort: Leutrim Mejzinolli (39’)

Publiksiffra: 87

Omg.13, Division 5 Södra

Aggarpsvallen, Plan 2

U19 - Seriesegrare
2024-06-16 21:20

𝐔𝟏𝟗 | Under söndagen blev föreningens U19-lag seriesegrare i sin serie efter 1-5 vinst borta mot Ariana FC U19! 🏆

U19 vinner Division 3 Sydvästra B för juniorlag och avancerar uppåt i seriesystemet till Division 2 inför den kommande hösten! 🔝

Stort GRATTIS killar!🥇

F2009/2010/2011
Referat: Bara GIF Svart b - Malmö FF vit
Bara GIF - Malmö FF = 5-6
2024-06-16 17:21, F2009/2010/2011
Bara GIF - Malmö FF 5-6
Det fina naturgräset på Bara IP

Dagens matchrapport har samskapats av våra tre representanter i spelarrådet, dvs Amanda, Clara och Emma. Läs och njut!

Vi startade matchen väldigt fint och gick ut första perioden med ledningen 3-2. Vi fortsätter att spela super bra men tyvärr får de med sig några mål som egentligen var offside. Efter andra perioden går vi ut och de har då tagit ledningen. Det står då 3-6. Vi går in i sista med en bra inställning och kämpar till oss två fina mål. Matchen slutar 5-6. Detta kan nog vara den bästa matchen som vi har spelat och som vi även hade kunnat vinna om vi hade haft turen på vår sida. Mycket fint spel av alla. Och egentligen så var vi de bättre laget idag.
Alla i laget bidrog med sitt sätt att spela och att kämpa på i dagens match, vilket gjorde att vi kunde få igång ett bra spel i laget. Lagkapten Amanda och många andra i laget såg till att peppa vilket är väldigt viktigt i en match som denna.

Vi vill även tacka våra fantastiska supportrar som stöttar oss i med och motgångar. Ni är bäst, stort tack!