SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bara GIF

Bli medlem i Bara GIF
BLI MEDLEM
A-Laget Herrar
Referat: Svedala IF - Bara GIF
Ny tung derbyförlust mot Svedala
2024-06-19 22:30, A-Laget Herrar
Foto: Linus Nielsen

Från flygandes i molnen efter senaste vinsten till att få en käftsmäll tillbaka ner i verkligheten, så kan man beskriva onsdagskvällens derby borta mot Svedala där det inte gick som vi ville.

 

Inledningen av matchen är jämn, hård och tuff som det ska vara i derbyn, däremot kändes atmosfären inte hög som den brukar vara i derbysammanhang utan mer som en avslagen match mitt i serielunken. Kanske har rivaliteten mellan Bara och Svedala minskat senaste åren, känns så iallafall.

 

Men första halvlek bjöd inte på mycket åt något utav hållen. Vi har väl det laget som hade hetast chans att ta ledningen i matchen när Linus Nilsson fick ett friläge med målvakten men chippade den i ribban och det var mållöst i paus.

 

Andra halvlek fallerade vi i vårat spel. Det gjorde att Svedala kunde promenera igenom vårat försvar och skicka upp den rakt i krysset till 1-0 i 61:a minuten. Efter Svedalas ledningsmål ökade vi vårat offensiva spel för varje minut men fick aldrig till något skott på mål som vi har haft så svårt med i år. Istället är det Svedala som punkterar matchen när dom på liknande sätt som första målet för 2-0 i 89:e minuten och vinner derbyt rättvist.

 

Idag saknades våran fina laganda tyvärr, dom individuella prestationerna däremot var där, men fotboll är en lagsport, om man inte får sitt spel att fungera tillsammans så vinner man inga matcher. Nu väntar 1 månads sommaruppehåll och semester till att ladda batterierna och ta oss i kragen inför hösten.

 

Matchfakta:

 

Svedala IF - Bara GIF 2-0

Målskyttar: -

Assist: -

Gula kort: Leutrim Mejzinolli (39’)

Publiksiffra: 87

 

Omg.13, Division 5 Södra

Aggarpsvallen, Plan 2

U19
Referat: Ariana FC U19 - Bara GIF U19
SERIESEGER och storvinst när Ariana besegrades på bortaplan
2024-06-16 18:22, U19
Foto: Linus Nielsen

Äntligen kan vi titulera oss seriesegrare, efter en spännande vårserie står det nu klart att Bara GIF U19 vinner Division 3 Sydvästra för juniorlag och avancerar uppåt i seriesystemet! Detta efter att vi besegrat Ariana FC U19 stort och bekvämt på bortaplan.

 

Från början till slut var det totalt dominans på planen från till dagen svartklädda Bara GIF, redan efter 3 minuter säkrade vi seriesegern när Vincent Bengtsson får ett friläge med Ariana-målvakten och gör 0-1 och vi får en drömstart på matchen. Kort därefter gör vi nästintill ett identiskt mål när kapten RG åter igen spelar fram Vincent till ett friläge som gör 0-2 i 10:e minuten. Efter ett skadeavbrott i matchen så var det dags igen när Jonathan Fälth skickar in ett distansskott som letar sig över målvakten i mål till 0-3 i 36:e minuten, och 0-4 skulle komma kort därefter på en hörna när Fälth är framme och petar in bollen i det röriga straffområdet i 39:e minuten.

 

Vi gick in i halvtid med ett gott självförtroende och ett större lugn då flertalet spelare saknades idag p.g.a utlandssemester. Men trots stor frånvaro i truppen så fortsatte dagens lag att ånga på i andra halvlek, i 54:e minuten får vi en hörna som Erik Johansson Klasén når högst på, bollen tar på en Ariana spelare in i mål och 0-5 är ett faktum i matchen. (Vi registrerade först målet som självmål men i domarrapporten är det noterat som Eriks mål så grattis till ditt mål Erik, du får det ändå). Efter vårat 0-5 mål försökte vi spela av matchen då värmen började ta på spelarna, tyvärr blev det ingen hållen nolla idag då vi slarvade i försvaret och Ariana kunde reducera till 1-5 i 84:e minuten. Men det spelade ingen roll, för när domaren blåste av matchen kunde vi äntligen skrika ut våran glädje och titulera oss som seriesegrare och i höst är vi nu klara för spel i Division 2 som vi haft som mål ända sedan vi startade upp U19/Juniorlags-verksamheten igen i slutet på 2022.

 

Stort grattis killar, ni är verkligen välförtjänta utav denna seriesegern! Njut ordentligt av den i sommar!

 

Matchfakta:

 

Ariana FC U19 - Bara GIF U19 1-5

Målskyttar: Vincent Bengtsson (3‘), Vincent Bengtsson (10‘), Jonathan Fälth (36‘), Jonathan Fälth (39‘), Erik Johansson Klasén (54‘)

Assist: Liam Rincker Gunnarsson, Liam Rincker Gunnarsson

Gula kort: Dino Cosovic (34‘)

 

Omg.9, Division 3 Sydvästra B, Herr J (vår)

Malmö Stadionområdet, Plan 9

A-Laget Herrar
Referat: Bara GIF - Östra-Torp Smygehuk FF
Efterlängtad seger hemma mot Smygehuk
2024-06-15 00:28, A-Laget Herrar
Foto: Linus Nielsen

Äntligen kom den, den efterlängtade trean, efter en tung och jobbig period med poängtapp efter poängtapp så plockade vi äntligen en seger samt höll nollan!

 

Hela matchen rakt av var det Bara GIF som dominerade. Det kanske låter lite uttjatat att skriva det i referat efter referat men så är det, vi är det mest spelförande laget, tyvärr är det avsluten vi har det svårt med just i år, och även något som fortsatte idag. Under första halvlek skapade vi flertalet chanser men fick inte skottet på mål, Smygehuk såg väldigt bleka ut och vi bara malde på under första halvan utav matchen, men då Smygehuk inte skapade något och vi fortfarande hade problem med målskyttet så stod det 0-0 i paus.

 

Andra halvlek inledde vi lika piggt som i första och det var väl bara en tidsfråga innan målet skulle komma. Smygehuk jobbade dock in sig i matchen ju längre den gick vilket gjorde att även dom började skapa ett par farliga målchanser, men Joel i målet var stekhet och stoppade varje anfall. När väl klockan tickade upp på 87 minuter kändes det som att det skulle bli en mållös match, men vi tilldelas en straff i 87:e minuten och äntligen fick vi lite flyt med oss. Linus Nilsson tog hand dom straffen och satte den stensäkert i mål till 1-0 och hela Bara IP exploderade i ett glädjevrål och lättnad. Smygehuk gick direkt för att försöka kvittera i matchen, men dom lyckades inte med det och vi passade på att utnyttja ett misslyckat Smygehuk-anfall, vi kontrar och Noel Svensson får en passning utav Linus Nilsson, Noel drar till med ett snyggt skott som letar sig in i mål och punkterar matchen till 2-0 på tilläggstid och ser till att vi tar 3 blytunga och efterlängtade poäng i seriespelet!

 

En match återstår innan sommaruppehållet, och det är inte vilken match som helst utan ett derby borta mot Svedala...

 

Matchfakta:

 

Bara GIF - Östra-Torp Smygehuk FF 2-0

Målskyttar: Linus Nilsson (89‘) [Straff], Noel Svensson (90+2‘)

Assist: Linus Nilsson

Gula kort: Haidar Hussin (37‘), Linus Nilsson (53‘)

Publiksiffra: 70

 

Omg.12, Division 5 Södra

Bara IP

A-Laget Herrar
Referat: Skanör Falsterbo IF - Bara GIF
Delad poäng i bortamötet mot Skanör Falsterbo
2024-06-08 17:34, A-Laget Herrar
Foto: Linus Nielsen

Förlusttrenden bröts äntligen under lördagen när vi bortaspelade mot Skanör Falsterbo IF i en enormt viktig match, däremot är vi fortfarande utan vinst dom senaste 4 matcherna.

 

Vi inleder matchen svagt och bjuder in Skanör Falsterbo till gratislägen som dom utnyttjar, redan efter 4 minuter gör Skanör Falsterbo 1-0 efter att retfullt enkelt fått rulla in bollen i nät. Efter en dåliga starten tog vi tag i vårat spel och började skapa lägen. Tim Lindh sprang sig till minst 3 frilägen men alla 3 blåstes han av för offiside på. Då passade Skanör Falsterbo på att göra ännu ett skitmål när dom kommer fri med Joel ute på vänsterkanten och slår bollen förbi han i mål till 2-0 i 37:e minuten och just där och då kändes de skit. Men tack å lov var viljan med i truppen idag och i 41:a minuten får vi en offensiv frispark. Bollen går ut till Majo på högerkanten efter frisparken och han slår in den i straffområdet är Marin Smoljan nåt högst på bollen och nickar in den i mål till 2-1 i matchen och vi gick in i halvtid men ett högre självförtroende och bra energi.

 

Andra halvlek var det Bara GIF för hela slanten, vi malde ner Skanör Falsterbos försvar för varje minut som gick och vi skapade anfall på anfall. I 62:a minuten lyckades vi med ett utav dom när Elliott Jarny springer på högerkanten och slår in en boll i straffområdet, kapten Elias Ingemarsson är framme på den och dunkar in bollen stenhårt i mål till likaläge 2-2 i matchen och vi var med i matchen igen. Efter vårat kvitteringsmål satsade vi allt vi hade för att gå för ett ledningsmål, men marginalerna var inte med oss på våran sida idag heller och matchen slutar oavgjort 2-2 och 1 poäng vardera till lagen.

 

Ett steg framåt i rätt riktning för att komma undan den jobbiga trenden som vi är inne i, även om vi var lite besvikna på att inte ta med oss alla 3 poängen hem idag så ska vi ändå gå med huvudet högt uppe för en pinne som kan bli viktigare än vad vi tror när säsongen avslutas i höst..

 

Matchfakta:

 

Skanör Falsterbo IF - Bara GIF 2-2

Målskyttar: Marin Smoljan (41‘), Elias Ingemarsson (62‘)

Assist: Markus Nilsson, Elliott Jarny

Gula kort: Jeton Krasnici (45‘), Markus Nilsson (77‘)

Publiksiffra: 48

 

Omg.11, Division 5 Södra

Möllevallen IP, Skanör

Oldboys
Referat: Rydsgårds AIF Oldboys - Bara GIF Oldboys
Referat: Rydsgårds AIF Oldboys - Bara GIF Oldboys
2024-06-06 20:30, Oldboys
Foto: Linus Nielsen

Under nationaldagens torsdagseftermiddag ställde Bara GIF´s Oldboys lag upp i en match för första gången på flera år, detta efter att ha blivit inbjudna utav Rydsgårds AIF till att spela en uppvisningsmatch på RAIF-Cupen.

 

Spelformen som spelades idag var 9 mot 9 med speltiden 3 x 25 minuter.

 

Bara GIF inledde matchen bäst med att ta ledningen redan efter 5 minuters spel när Hawal Daleni får in bollen i mål efter en offensiv frispark av Bara GIF. Kort därefter kvitterar Rydsgård i 11:e minuten efter att ha kommit i ett friläge med Honur Ambrus i målet.

 

Andra perioden blev jämnare och kämpigare för båda lagen då spelarnas form och kondition kom ikapp verkligheten, det såg ut att bli mållöst i andra perioden men på en offensiv hörna för Bara GIF får Peter Kiraly bollen och trycker till den rakt upp i krysset till 1-2 för Oldboys i 49:e minuten precis innan paus.

 

Tredje perioden såg Bara GIF ut att ha övertaget i matchen, men Rydsgård tilldelades en frispark precis utanför straffområdet i 58:e minuten och lyckades slå den förbi Bara GIF´s mur och målvakt till kvittering 2-2 i matchen. Resterande del utav tredje perioden kunde båda lagen tagit hem men den slutade 2-2 och matchen gick till att avgöras på straffar.

 

Väl i straffläggningen drog Rydsgård det längsta strået när dom vann straffläggningen med 3-2 (5-4 totalt) och Bara GIF Oldboys fick se sig besegrade i sin första match på flertalet år.

 

Trots förlust så var det enormt roligt att se föreningens Oldboys äntligen spela match och representera föreningens röd-svarta färger!

 

Matchfakta:

 

Rydsgårds AIF Oldboys - Bara GIF Oldboys 2-2 (5-4 ef.str.)

Målskyttar: Hawal Daleni (5‘), Peter Kiraly (49‘)

Gula kort: Hawal Daleni (12‘), Dragan Krsmanovic (35‘)

 

Uppvisningsmatch, Oldboys

Granhällans IP

 

Matchtruppen:
1 Hunor Ambrus (MV)
2 Linus Haraldsson
6 Linus Logren
10 Christoffer Sörenstrand
15 Christer Rosenlund
18 Dragan Krsmanovic
19 Stefan Teras (K)
21 Hawal Daleni
28 Peter Kiraly
29 Andreas Olsson
31 Robin Freij
U19
Referat: FC Bellevue U19 - Bara GIF U19
Tung förlust borta mot FC Bellevue i jakten på serieseger
2024-06-02 21:23, U19
Foto: Linus Nielsen

Grus i maskineriet kan man kort beskriva söndagens match mot FC Bellevue, det tog tyvärr stopp under söndagen när vi förlorade seriespelets första match i jakten på seriesegern.

 

Förutsättningarna inför dagens match mot Bellevue var inte dom bästa. Alla våra 4 mittbackar saknades vilket gjorde att vi fick ändra om rejält i truppen, det innebar en hel del nya positioner för flera samt debut för en spelare. Wilton Hansson från vårat P14 lag (född 2010) fick även kallas in idag för att förstärka truppen. Den starka eftermiddagssolen på 25 grader på Mellanhedens IP´s konstgräs gjorde inte heller det bättre som tog ganska mycket på våra krafter redan innan match.

 

Inledningen av matchen var lite knackig, trots ett fint passningsspel så märkte vi att Bellevue var ett tufft lag att möta. Varje närkamp small det till och vi var tvungna att spela ett så hårt spel vi inte spelat förut. Bellevue var tack vare detta första laget att näta när vi efter en miss i försvaret släpper förbi Bellevues anfallare till öppet mål där dom gör 1-0 efter 15 minuter. Men vi svarade direkt efter tack å lov när Liam Berndtsson sprang på en långboll och gjorde 1-1 i 16:e minuten. Kort därefter var det dags igen för Tim Lindh att göra mål när han tar emot ett inlägg och slår in bollen i mål förbi målvakten till 1-2 i 21:a minuten. Efter vårat ledningsmål växlade Bellevue upp sitt spel enormt vilket fick oss att bli väldigt passiva i spelet och Bellevue hade ett massivt övertag resterande av första halvlek.

 

Andra halvlek fortsatte Bellevues massiva övertag men även det tuffa spelet skruvades upp. Flertalet gula kort tilldelades spelare och ledare i en match där alla ville allt och domaren fick verkligen jobba för att hålla kontroll på matchen. Tyvärr så orkade vi inte stå emot Bellevues massiva press och i 69:e minuten skjuter dom ett skott mot Aron som han inte hinner ner på mot stolpen och Bellevue kvitterar till 2-2. Vi var tvungna att vinna för att ta hem seriesegern idag och det gjorde att vi växlade upp vårat tempo för att försöka få in ett nytt ledningsmål. Tyvärr fanns där inte tillräckligt med ork och i 85:e minuten gör Bellevue 3-2 på ett skott som går stolpe in och väl där å då kändes det enormt tufft. Vi gav då allt vi hade sista minuterna för att kvittera men istället får Bellevue ett nytt läge på stopptid och gör 4-2 och vinner matchen rättvist och blir första lag att besegra oss i år.

 

Vi leder fortfarande serien inför sista omgången, dock på målskillnad. Men vi har fortfarande allt i egna händer för att vinna serien...

 

Matchfakta:

 

FC Bellevue U19 - Bara GIF U19 4-2

Målskyttar: Liam Berndtsson (16‘), Tim Lindh (21‘)

Assist: Ajdin Mahmutovic, Liam Berndtsson

Gula kort: Ajdin Mahmutovic (27‘), Emilio Kanstrup (51‘), Tim Lindh (54‘), Theo Rincker Gunnarsson (65‘), Jonathan Fälth (90‘), Max Jönsson (90‘)

 

Omg.7, Division 3 Sydvästra B, Herr J (vår)

Mellanhedens IP

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Våra sociala medier:
Samarbetspartners