SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bara GIF

Bli medlem i Bara GIF
BLI MEDLEM
2023-11-09 22:15
Bara Ladies är nu igång!

Fantastisk uppslutning ikväll när föreningens nya Bara Ladies hade sin första träning.

 

Hela trettiosex fotbollsintresserade kvinnor samlades i kuben och spelade fotboll tillsammans!

 

U19
Referat: Åkarps IF  (U19) - Bara GIF (U19)
Seger mot Åkarp i sista matchen!
2023-10-21 23:51, U19
Foto: Liam Lindh

Årets sista seriematch är genomförd, vi ställdes emot Åkarps IF på bortaplan där 3 poäng var ett måste för att ha chans på seriesegern.

 

Då lagledaren var bortrest idag så får ni nöja er med en väldigt kort beskrivning av matchen samt en hel del tveksamma bilder tagna utav Liam Lindh.

 

Vi tar ledningen tidigt i matchen i 12:e minuten genom Adam Wamat, bara 2 minuter efter är Omar El-Hashimi framme och gör 0-2 i 14:e minuten när han gör sitt första mål i Bara tröjan! En kort stund efter reducerar Åkarp till 1-2 och väcker matchen till liv igen. Strax innan halvtid gör Vincent Bengtsson 1-3 som gör att vi går in i paus med ledning.

 

Andra halvlek öppnar vi helt suveränt när Vincent Bengtsson åter igen gör mål i 55:e minuten till 1-4. Tim Lindh skulle även självklart göra mål denna matchen också och gjorde 1-5 i 63:e minuten. Åkarp reducerar till 2-5 en stund efter men det spelar ingen roll.

 

Vi vinner matchen med 2-5 och går upp i serieledning igen när vi spelat klart serien. Vi har chans att kamma hem seriesegern imorgon, men då krävs det att Uppåkra tappar poäng mot Linero i deras toppmöte....

 

Matchfakta:

 

Åkarps IF (U19) - Bara GIF (U19) 2-5

Målskyttar: Adam Wamat (12‘), Omar El-Hashimi (14‘), Vincent Bengtsson (42‘), Vincent Bengtsson (55‘), Tim Lindh (63‘)

Assist: -

Gula kort: Simon Anic (55‘), David Olsson (73‘)

 

Division 3 Sydvästra A, Herr J (höst), Omg.11

Åkarps IP

U19
Referat: Bara GIF (U19) - Linero IF vit (U19)
Tung hemmaseger mot Linero IF!
2023-10-13 22:58, U19
Foto: Linus Nielsen

Årets sista seriematch på hemmaplan spelades under fredagen när vi tog emot Linero IF vit hemma på Bara IP, med Linero på en fjärdeplats i tabellen visste vi att det skulle bli en tuff match.

 

Vi inleder matchen och första halvlek med att spela i motvind då det nästintill var storm ute, men vi fick en drömstart på matchen när en djupledsboll slås till Tim Lindh i första minuten, Tim Lindh gör inga fel och trycker in 1-0 till Bara GIF i 1:a minuten och vi får den start man bara kan drömma om. Efter vårat ledningsmål märktes det både att Linero var ett erfaret lag samt fick spela med medvind. Det var Linero som skapade flera farliga skott och chanser vilket gjorde att vi fick slita extra mycket under första halvan av matchen men vi stod ändå upp väldigt bra och täppte till nästan alla deras lägen. Tyvärr fick vi inte gå in i halvlek med ledning i matchen. I 45:e minuten får Linero en frispark precis utanför straffområdet och lyckas trycka in den stenhårt i mål och 1-1 är ett faktum inför halvtidsvilan.

 

Vi öppnar andra halvlek med ännu en drömstart. Theo Rincker Gunnarsson börjar driva bollen från backposition och lyckas ta sig igenom hela Lineros lag ute på vänsterkanten, han tar sig in i straffområdet och slår in bollen, där inne är Adam Wamat och lyckas trycka in bollen till 2-1 i 47:e minuten och vi är åter igen i ledningen. Efter vårat ledningsmål blir det tuffare att ta sig igenom Lineros försvar men vi fortsätter ändå att skapa lägen. Tyvärr var detta inte den matchen där vi var som pricksäkrast och missade flera gyllende chanser att utöka ledningen. Men tillslut kom den när Tim Lindh får ytterligare ett friläge efter en fin djupledsboll, Tim rundar målvakten och får öppet mål och gör 3-1 i 82:a minuten och väl där kändes det som att vi avgjorde matchen. Men vi skulle krydda till siffrorna lite till när Martin Anic stod för en kanonfrispark som efter lite hjälp utav den kraftiga vinden flyger in i mål och vi får in 4-1 i 85:e minuten. Efter målet blev det tyvärr tråkiga scener när Linero spelarna tröttnade på vårat spel och detta ledde till ett mindre bråk på plan mellan lagen. Ett par gula kort delades ut för det och matchen kunde slutföras trots allt. Matchen slutar med en ny tung hemmaseger, 4-1 och vi går upp i serieledning med en match mer spelad inför sista omgången nästa vecka!

 

Matchfakta:

 

Bara GIF (U19) - Linero IF vit (U19) 4-1

Målskyttar: Tim Lindh (1‘), Adam Wamat (47‘), Tim Lindh (82‘), Martin Anic (85‘)

Assist: Theo Rincker Gunnarsson

Gula kort: Ajdin Mahmutovic (65‘), Liam Lindh (87‘), Tim Lindh (87‘)

 

Division 3 Sydvästra A, Herr J (höst), Omg.9

Bara IP

U19
Referat: Lunds BOIS /Torns IF (U19) - Bara GIF (U19)
Seger mot Lunds BOIS/Torns IF efter svängig match
2023-10-08 17:46, U19
Foto: Linus Nielsen

Det finns segrar och det finns segrar, dagens bortamatch mot Lunds BOIS/Torns IF blev en medioker insats trots 7 mål framåt.

 

Vi inledde matchen på bästa sätt när vi pressar "Tornabois" försvar i inledningen, detta leder till att "Tornabois" gör självmål efter 5 minuter. I 16:e minuten är Tim Lindh framme och lobbar över målvakten till 0-2 efter en fin passning utav Vincent Bengtsson. Efter 0-2 målet blir vi alldeles för dåliga i vårat spel och bjuder "Tornabois" på både 1-2 och 2-2 inom loppet utav 2 minuters spel (35:e & 37:e minuten). Vi vaknade till efter kvitteringsmålet och la i högsta växeln igen, vi lyckas tack vare detta trycka in 2-3 precis innan halvtid.

 

Efter en rejäl funderare i pausen så drog andra halvlek igång och vi inledde den bra när Ajdin Mahmutovic gör 2-4 i 47:e minuten. Men bara minuten efter gör "Tornabois" mål igen och vi är tillbaka i vårat katastrofala spel. Tack och lov löser vi det ännu en gång och gör 3-5, 3-6 och 3-7 inom loppet av 6 minuter (Ajdin Mahmutovic, Tim Lindh & Liam Rincker Gunnarsson målskyttar). Efter vårat 3-7 mål blir det inte mer mål än så och resten utav matchen är en enda stor röra på plan. Matchen slutar med seger 3-7 till Bara GIF men insatsen är något vi verkligen behöver förbättra inför nästa match.

 

Matchfakta:

 

Lunds BOIS/Torns IF (U19) - Bara GIF (U19) 3-7

Målskyttar: Självmål (5‘), Tim Lindh (16‘), Liam Lindh (45‘), Ajdin Mahmutovic (47‘), Ajdin Mahmutovic (51‘), Tim Lindh (53‘), Liam Rincker Gunnarsson (57‘)

Assist: Vincent Bengtsson

Gula kort: Tim Lindh (47‘), Liam Rincker Gunnarsson (47‘)

 

Division 3 Sydvästra A, Herr J (höst), Omg.8

Gunnesbo Gård

kraftfullt avstånd från bengaler & bangers.....
2023-10-07 20:59

 

Bara GIF vill tydligt och kraftfullt ta avstånd från användningen av bengaler samt bangers i samband med våra fotbollsevenemang. Denna handling är inte bara olaglig, den kan även resultera i betydande böter för föreningen.

 

Vi har vidtagit åtgärder utifrån vår skyldighet och har upprättat en polisanmälan för händelsen. Ni som har filmer eller andra bevis på incidenterna kan mejla dessa till kansliet@baragif.se för att hjälpa till i polisutredningen. Det går bra att lämna filmer och tips anonymt även till Polisen. 

 

Det är av yttersta vikt att vi som gemenskap står samman för att säkerställa föreningens överlevnad och fortsatta framgång. Utöver böter är det även kostnader för att återställa konstgräsplanen som föreningen kan riskera. 

 

Tillsammans kan vi göra skillnad och säkerställa en trygg och positiv atmosfär under våra fotbollsevenemang.

 

Tack för ert stöd och samarbete.

 

Med vänliga hälsningar, Styrelsen 

A-Laget Herrar
Referat: Bara GIF - Klågerups GIF
Derbyförlust i årets sämsta insats
2023-10-07 19:05, A-Laget Herrar
Foto: Linus Nielsen

Det märks att vi har firat våran serieseger väldigt mycket, såpass mycket så att det även märks på plan när vi spelar, under lördagen spelade vi årets sista seriematch när vi tog emot Klågerups GIF i ett derby hemma på Bara IP. Där blev en utav dom sämre insatserna på plan vi gjort under 2023.

 

Matchinledningen märks att på pappret att matchen inte betyder någonting, trots ett derby med över 200 på läktaren så var det väldigt lite som sprakade, väldigt milda närkamper, inte samma energi och fokus som vanligt. Vi är däremot det laget som var det bättre laget på plan under första halvlek, i 16:e minuten får vi en hörna som David Kroon tar hand om, han skruvar den inåt mot mål och Oscar Svahn når högst på den och den studsar in i mål till 1-0. Målet fick oss att känna oss bekväma och vi trodde att det skulle bli en liten "walk in the park". Men efter vårat ledningsmål hände inte så super mycket mer och vi gick in i paus med 1-0 på tavlan efter en väldigt sömning halvlek.

 

Andra halvlek inleder vi inte alls bra, vi är kvar i våra tankar om seriesegern och glömmer bort att det fortfarande är ett derby som ska genomföras innan vi kan gå på semester. Klågerup utnyttjar detta och i 49:e minuten får Klågerup ett bra läge, dom slår in en crossboll i vårat straffområde som dom nickar in vackert till kvitteringen 1-1. Trots Klågerups kvitteringsmål händer inte mycket skillnad i vårat beteende på plan och Klågerup som är ute efter årets första derbyseger jagar och krigar för ett segermål. Och efter flertalet chanser får Klågerup tillslut ett oväntat läge när dom får bollen en bit utanför straffområdet, Klågerup drar till med ett kanonskott som letar sig upp i Ahmeds bortre kryss och vi kan bara stå och titta när den flyger in i mål när Klågerup tar ledningen 1-2 i 75:e minuten. Efter ledningsmålet så är det först nu vi vaknar till och inser att vi är påväg mot andra raka förlusten men det är försent, vi vakar inte tillräckligt tidigt och vi faller i årets sista match och torskar derbyt rättvist med 1-2.

 

Matchfakta:

 

Bara GIF - Klågerups GIF 1-2

Målskyttar: Oscar Svahn (16‘)

Assist: David Kroon

Gula kort: Haidar Hussin (87‘), Markus Nilsson (90+2‘)

Publiksiffra: 240

 

Division 6 Sydvästra A, Omg. 22

Bara IP

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
A-Laget Herrar, 30/11 15:28 
A-Laget Herrar, 18/11 15:01 
A-Laget Herrar, 07/10 19:05 
 
Våra sociala medier:
Samarbetspartners