SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bara GIF

Bli medlem i Bara GIF
BLI MEDLEM
A-Laget Herrar
Referat: Bara GIF - Svedala IF
Tung hemmapremiär när Bara föll mot Svedala i derbyt
2024-04-13 16:43, A-Laget Herrar
Foto: Linus Nielsen

Årets hemmapremiär avklarad när Svedala kom på besök för årets första hemmamatch och derby och vi har haft bättre hemmapremiärer om vi ska vara ärliga, det blev inte alls som vi hade tänkt oss idag.

 

Första 30 minuterna av första halvlek är underkänd på nästan alla håll, trots ett spelmässigt övertag så var det Svedala som fick utdelning på det mesta under första halvlek. I 20:e minuten drar Svedala till med ett hårt skott från distans, den letar sig förbi Joel i mål och Svedala tar ledningen i matchen. Bara minuter därefter bjuder vi Svedala på ytterligare ett läge när dom relativt ostört får spela sig till ett friläge med Joel i mål, Svedala anfallarna gör självklart inga misstag och lägger enkelt in 0-2 i 23:e minuten. I minut 30 rycker vi upp oss rejält och tar över spelet mer och mer och har konstant boll nästan hela tiden och radar upp anfall på anfall, tyvärr kommer vi aldrig till något riktigt skottläge och vi får gå in i halvtid med ett 0-2 underläge.

 

Efter lite rannsakning av oss själva gick vi ut i andra halvlek med ny energi för att jaga tag på en reducering. Även i andra halvlek fortsatte vårat instabila spel när vi gång på gång gav bort bollen till Svedala efter misslyckade anfall och vi var aldrig riktigt nära på att göra mål idag. Svedala satte spiken i kistan och dödade det lilla glödet som fanns kvar i matchen när dom gjorde 0-3 retfullt enkelt i 68:e minuten och resterande 20 minuter av matchen blev helt enkelt att försöka få in ett tröstmål men även det uteblev. Matchen slutade 0-3 till Svedala som vinner rättvist tyvärr och vi får rannsaka oss själva och ta nya tag nästa match.

 

Matchfakta:

 

Bara GIF - Svedala IF 0-3

Målskytt: -

Assist: -

Gula kort: -

Publiksiffra: 56

 

Omg.2, Division 5 Södra

Bara IP (Konstgräs)

U19
Referat: Heleneholms SK U19 - Bara GIF U19
Seger i seriepremiären borta mot Heleneholms SK!
2024-04-11 22:11, U19
Foto: Linus Nielsen

Nu är seriespelet igång och vi inledde med att gästa Heleneholms SK på bortaplan i premiären, trots ett ganska så massivt övertag rent spelmässigt fick vi ändå kämpa in i det sista för alla 3 poängen.

 

Inledningen utav matchen är helt suverän, vi spelar ut Heleneholm fullständigt och såg stundtals ut som prime-Barcelona med sitt tiki-taka spel. Det massiva övertaget gör att vi tar ledningen efter 13 minuters spel när Jonathan Fälth bryter sig igenom Heleneholms försvar och passar fram Tim Lindh till ett friläge som gör 0-1 och vi får en smakstart på matchen. Heleneholm hade svårt att hänga med i vårat spel under matchen och fick kriga till sig bollen hela tiden. Detta övertag gjorde att vi drog ner på tempot enormt mycket och föll tillbaka i försvaret istället för att fortsätta tåga framåt som vi gjorde i inledningen. Heleneholm utnyttjar det och strax innan halvtid så skjuter Heleneholm in kvitteringen till 1-1 efter ett lågt skott längs med Arons högra stolpe och vi fick gå in i halvtid med oavgjort på tavlan.

 

Efter lite halvtids snack och rannsakning av oss själva gick vi ut på plan igen och skulle återta våran ledning, det tog endast 2 minuter in i andra halvlek när Tim Lindh springer sig fri i ännu ett friläge efter en fin passning av Theo RG och Tim sätter dit bollen till 1-2 i 47:e minuten och vi var åter i ledning igen. Men precis som i första halvlek drog vi ner på tempot efter vårat ledningsmål och föll in mer och mer i Heleneholms oorganiserade spel. Det gjorde att varje anfall från båda lagen blev farliga hela tiden. I 70:e minuten slår Liam RG en crossboll mot Liam Lindh på vänsterkanten som han driver in mot mål, han drar till med ett avslut som letar sig in i mål och vi utökar våran ledning till 1-3 och det kändes som att vi punkterade matchen. Men Heleneholm gav inte upp och efter ett Heleneholm-anfall där vi inte riktigt gick in i närkamperna lät vi dom komma till skott, det straffade oss åter igen när dom drog till med ett hårt skott som gick in i mål och Heleneholm väckte liv i matchen igen med sitt 2-3 mål i 76:e minuten. Det var bara tillbaka till ruta 1 som gällde och vi gick för att avgöra matchen igen. Tillslut fick vi det när Tim Lindh kom ut på högerkanten i 86.e minuten och slog in bollen i straffområdet, Liam Ahlström fick en fot på bollen och slog in slutresultatet till 2-4 och vi tog äntligen en efterlängtad premiärseger!

 

Matchfakta:

 

Heleneholms SK U19 - Bara GIF U19 2-4

Målskyttar: Tim Lindh (13‘), Tim Lindh (47‘), Liam Lindh (70‘), Liam Ahlström (86‘)

Assist: Jonathan Fälth, Theo Rincker Gunnarsson, Liam Rincker Gunnarsson, Tim Lindh

Gula kort: Theo Rincker Gunnarsson (60‘)

Omg.1, Division 3 Sydvästra B, Herr J (vår)

Heleneholms IP (Konstgräs)

A-Laget Herrar
Referat: Östra-Torp Smygehuk FF - Bara GIF
Oavgjort i seriepremiären mot ÖT Smygehuk
2024-04-06 17:50, A-Laget Herrar
Foto: Linus Nielsen

Äntligen var dagen här, seriepremiär! Och det kunde inte bli bättre förutsättningar, stålande sol och 13 grader, en bortamatch nere i fina Smygehuk som även är sydligaste punkten i Sverige och även gräspremiär! Enormt roligt att äntligen få kliva på riktigt gräs och slippa plastet för en dag.

 

Själva matchen då? Jo vi är det laget som tar kommandet i matchen och inleder piggast. Smygehuk var försvarsmässigt enormt tuffa och jobbiga att möta i duellerna, mycket efterslängar och dobbar i hälarna vilket gjorde varje anfall plågsamt för oss. Det gjorde även att vi hade svårt att komma till ordentliga skottlägen då vid varje anfall Smygehuk hade 2-3 försvarare som täckte skott. Smygehuk var inte helt ofarliga dom heller men själva skottlägena i dom fick i första halvleken var inte mycket som oroade oss. 0-0 i paus och vi behövde förändra vårat sätt att spela lite grann för att lycka ta oss förbi deras försvar.

 

Väl i andra halvlek åker vi på ett par smällar, först får Majo kliva av med en skada på baksida lår och bara kort senare får även Victor Bengtsson kliva av för exakt samma skada. Sedan kom även nästa kalldusch, med båda mittbackarna skadade så anföll Smygehuk, ett inlägg in i straffområdet och hittar deras anfallare som även är en bekant gammal Bara GIF-spelare Niklas Golubovic som slår in 1-0 på volley in i mål i 61:a minuten och underläget är ett faktum. Vi fortsatte att kriga på och jobbade på mer och mer för en kvittering och den kom tillslut. I 80:e minuten får vi en hörna som Elliott Jarny tar hand om, Linus Nilsson når högst på den och lyckas få ett huvud på den in i mål och vi gör 1-1 med 10 minuter kvar. Båda lagen var hungriga för att gå för segern och det gjorde att vi fick offra oss lite. i 90:e minuten kapade Jesper Westerdahl en Smygehuk-spelare för att förhindra ett anfall och drar på sig sitt andra gula kort och visas ut. Det gör att vi får spela tilläggsminuterna med en man mindre. Men det blir inga fler mål och matchen slutar 1-1.

 

Matchfakta:

 

Östra-Torp Smygehuk FF - Bara GIF 1-1

Målskytt: Linus Nilsson (80‘)

Assist: Elliott Jarny

Gula kort: Linus Nilsson (6‘), Jesper Westerdahl (68‘), Martin Anic (87‘), Jesper Westerdal (90‘)

Röda kort: Jesper Westerdahl (90‘)

Publiksiffra: 40

 

Omg.1, Division 5 Södra

Smygehamns IP

U19
Referat: Bara GIF (U19) - Oxie SK (U19)
Avbruten match i genrepet mot Oxie SK
2024-04-05 21:55, U19
Foto: Linus Nielsen

Under fredagskvällen var det äntligen dags för match igen och det var genrep som stod på schemat när vi skulle ta emot Oxie SK U19 på hemmaplan i sista träningsmatchen inför försäsongen.

 

Regnet öste ner över Bara IP under uppvärmningen och det blev kraftigare och kraftigare skurar ju närmare vi närmade oss matchstart. Men lite regn har aldrig stoppat oss från att spela fotboll, trodde vi....

 

Men vi tar först matchen, vi inleder matchen energirikt och kontrollerat, det leder till att efter att Jonathan Fälth brutit bollen på mitten av planen, passat till Vincent Bengtsson som hittade fram till Tim Lindh som kom i friläge med målvakten, Tim gör inga misstag och sätter dit 1-0 efter 6 minuters spel. För varje minut som gick så blev det bara mer och mer regn och det syntes på killarna på plan att regnet påverkade dom att kunna spela ordentlig fotboll. Oxie lyckades efter en tveksam försvarsinsats kommer dom fri med Aron i mål och sätter dit kvitteringen till 1-1 i 39:e minuten.

 

Mycket mer än så hände inte under första halvlek och när domaren blåste i pipan för halvlek skyndade vi alla oss in i omklädningsrummet för att värma oss och taktiksnack, men det blev även det sista vi gjorde. Domaren tog beslutet att avbryta matchen då han ansåg att planen inte var i speldugligt skick p.g.a den mängden regn som öste ner.

 

Matchen slutade därmed 1-1 på pappret efter att ha avbrutits i halvlek och vi får ställa in oss på nästa veckas seriepremiär istället.

 

Matchfakta:

 

Bara GIF U19 - Oxie SK U19 1-1 (avbruten)

Målskytt: Tim Lindh (6‘)

Assist: Vincent Bengtsson

Gula kort: 

Träningsmatch

Bara IP (Konstgräs)

Skadeuppdatering: Oscar Svahn
2024-03-29 14:03
Arkivbild

Under förra veckans träningsmatch mot Lilla Torg FF ådrog sig Oscar Svahn en allvarlig knäskada som tvingade honom till ett sjukhusbesök. Under början utav påskveckan genomfördes en MR-Röntgen och beskedet har nu kommit. Oscar har drabbats av en allvarlig skada där främre korsbandet är helt av & även yttre menisken är helt av.

 

Skadan innebär att säsongen är helt över för Oscar och ungefär 1 års rehab väntar för Oscar.

 

Vi skickar all kärlek och krya på hälsningar till Oscar och hoppas på en snabb tillfriskning från skadan.

A-Laget Herrar
Referat: Bara GIF - Klågerups GIF
Ineffektivt Bara föll mot effektivt Klågerup i genrepet
2024-03-28 23:04, A-Laget Herrar
Foto: Linus Nielsen

Försäsongens sista träningsmatch är nu avklarad och årets genrep blev lite annorlunda än normalt sett när vi fick besök av lokalrivalen Klågerup för att fila på det sista inför nästa veckas seriepremiär.

 

Själva matchen kändes inte som en träningsmatch då det var över 100 åskådare på plats under kvällen, en taggad attityd bland spelarna på planen och en match där båda lagen spelade för heder för sin klubb.

 

Bara GIF var det mest spelförande laget under iprincip hela matchen med ett bollinnehav på runt 70%, ändå var det Klågerup som skulle öppna målskyttet i matchen när dom på en snabb kontring gör 0-1 i 7:e minuten och sätter ton på matchen direkt. Inte så långt där efter kontrar Klågerup sig till sin andra chans i matchen och trycker in 0-2 i 24:e minuten och sätter oss i ett chock läge. Däremot skulle vi tillslut få utdelning på vårat övertag när Elliott Jarny drar till med ett hårt skott från distans som letar sig in i mål till 1-2 i 34:e minuten. Halvtidsvilan närmade sig och 1-2 på tavlan kändes någorlunda okej, då kommer nästa kalldusch när Klågerup kontrar igen och gör 1-3 på tilläggstid i den första halvleken och vi får gå in i paus med ett tungt tvåmålsunderläge.

 

Under snacket i halvtidsvilan valde vi att rannsaka oss själva och ta oss i kragen, tyvärr varade detta endast några få minuter när Klågerup för femte gången i matchen kontrar mot oss i hög fart, dom gör 1-4 i 50:e minuten och uppförsbacken kändes brutal inför resterande delar av matchen. Däremot fortsatte vi med att göra ett försök att komma med i matchen igen, först skjuter Marin Smoljan in reduceringen 2-4 i 68:e minuten och senare gör Jim Högbo 3-4 i 82:a minuten och vi var helt plötsligt med i matchen igen. Lite ivriga över våran vändning som var på gång pressade vi högt och gick för en kvittering, det bet oss i baken när Klågerup kontrar åter igen och fastställer slutresultatet till 3-5 i den 85:e minuten och vinner matchen.

 

En sur förlust där matchen visar att bollen är rund och att det laget med störst vilja och effektivitet vinner matcherna oavsett andra lagets övertag. Nya tag nästa vecka när det vankas seriepremiär...

 

Matchfakta:

 

Bara GIF - Klågerups GIF 3-5

Målskyttar: Elliott Jarny (34‘), Marin Smoljan (68‘), Jim Högbo (82‘)

Assist: Marin Smoljan

Gula kort: Elliott Jarny (6‘), Izak Lärk (87‘), Linus Nilsson (90+3‘)

Publiksiffra: 110

 

Träningsmatch

Bara IP (Konstgräs)

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Våra sociala medier:
Samarbetspartners