Referat: Bara GIF - Svedala IF
Tung hemmapremiär när Bara föll mot Svedala i derbyt
2024-04-13 16:43, A-Laget Herrar

Årets hemmapremiär avklarad när Svedala kom på besök för årets första hemmamatch och derby och vi har haft bättre hemmapremiärer om vi ska vara ärliga, det blev inte alls som vi hade tänkt oss idag.

Första 30 minuterna av första halvlek är underkänd på nästan alla håll, trots ett spelmässigt övertag så var det Svedala som fick utdelning på det mesta under första halvlek. I 20:e minuten drar Svedala till med ett hårt skott från distans, den letar sig förbi Joel i mål och Svedala tar ledningen i matchen. Bara minuter därefter bjuder vi Svedala på ytterligare ett läge när dom relativt ostört får spela sig till ett friläge med Joel i mål, Svedala anfallarna gör självklart inga misstag och lägger enkelt in 0-2 i 23:e minuten. I minut 30 rycker vi upp oss rejält och tar över spelet mer och mer och har konstant boll nästan hela tiden och radar upp anfall på anfall, tyvärr kommer vi aldrig till något riktigt skottläge och vi får gå in i halvtid med ett 0-2 underläge.

Efter lite rannsakning av oss själva gick vi ut i andra halvlek med ny energi för att jaga tag på en reducering. Även i andra halvlek fortsatte vårat instabila spel när vi gång på gång gav bort bollen till Svedala efter misslyckade anfall och vi var aldrig riktigt nära på att göra mål idag. Svedala satte spiken i kistan och dödade det lilla glödet som fanns kvar i matchen när dom gjorde 0-3 retfullt enkelt i 68:e minuten och resterande 20 minuter av matchen blev helt enkelt att försöka få in ett tröstmål men även det uteblev. Matchen slutade 0-3 till Svedala som vinner rättvist tyvärr och vi får rannsaka oss själva och ta nya tag nästa match.