SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bara GIF
F09/10/11

TFK Nova Eslöv
2 - 3
Bara GIF - 09/10
TFK Nova Eslöv 2 - 3 Bara GIF - 09/10

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 10 september, 12:00
Plats:Berga IP, naturgräs
Tävling:
Matchnummer: 132112013
Samling:11:15
TFK Eslöv — Bara GIF 09/10 = 2-3
2023-09-10 20:03
Foto: Måns Skogh
När fjärde omgången i seriespelets sydvästra serie för flickor födda 2009 skulle avgöras stod ett av slagen mellan rosafärgade TFK Eslöv och svartklädda Bara Gif på det ojämna naturgräset på Berga IP i Eslöv. Det var en synnerligen jämn, svettig och välspelad tillställning. De hade offsidemedvetna anfall och vi hade avslut på mål. En bit in i andra stod det dock 2-0 på resultattavlan. Men i 45:e minuten reducerade vår Linnea och ett par minuter senare satte Clara 2-2 på en direktträff från hörnflaggan(!).
 
Efter det stod matchen och vägde. Spelet böljade och det var passningar, löpningar och uppoffrande försvarsspel från bägge håll. Spännande, krampaktigt, gastkramande. Viljan att avgöra varvat med rädslan att förlora lyste ikapp med solen på det gröna, men gropiga gräset. Det är då det händer:
 
Alva11, dagen till ära med till matchen som tolfte spelare och reserv på bänken, gör ett inhopp som vänsterback. I matchminut 72 fångar hon in bollen en bit in på offensiv planhalva, tar ett par steg med bollen, tittar upp och sen ett par steg till, viker av inåt mitten, tittar upp, sätter högerdojan till bollen, och PLACERAR IN BOLLEN I BORTRE KRYSSET! BACKSKOTT!! Tjejerna exploderade, tränarna exploderade, medresta supportrar exploderade. Ja, alla exploderade. Utom då möjligtvis Eslöv i rosa. Men vem bryr dig väl om det!? Snyggare mål, i ett mer pressat läge har sällan skådats. Wow!
 
De sista minutrarna blir nervösa, men tack vare ett par ruggigt svettiga räddningar från Alva09 så står sig resultatet. När domaren sätter pipan i flabben och blåser av matchen är svarta lagets glädje av allsvenska mått.
Tre poäng till töserna i svart och en välförtjänt klapp på ryggen för ett synnerligen väl förrättat värv.
 
Vi måste också nämna vettenchefen Ola och hans insatser för tjejernas vattenflaskor, Katarinas och Marias strategiska bollkallearbete, Åsas hejarop och pepp, Måns proffsfoton och Vilmas analyser från bänken. Lagarbete när det är som bäst. Tack till alla!
 
Träning som vanligt imorgon på Bara IP. Då fortsätter vi jakten på ett damlag i vår fina förening
Sade vi förresten att det var serieledarna vi besegrade? På deras hemmaplan? ;-) 
 

<< Tillbaka

 
 
Våra sociala medier:
Samarbetspartners