Matchnummer: 136002021
Samling:12:45
Utslaget ur kvalet efter straffar....
2022-10-08 18:27

Ja då var de dags å skriva årets mest dystraste referat, önskar att detta inte var det sista jag skrev i år men tyvärr blev det så. Straffläggning är orättvist...

Matchen öppnas ganska så jämnt av båda lagen, inget av lagen stack ut speciellt mycket under första halvlek. Det aggresiva offensiven som Alegria spelade första kvalmatchen var inte där idag vilket gjorde att vi kunde rulla mer boll och spela det spelet som vi ville. Det gjorde att vi kunde även ta ledningen, i 36:e minuten driver Elias Ingemarsson bollen på vänsterkanten, han passar in bollen i straffområdet och Elliott drar till med ett skott som letar sig in i bortre delen av målet och vi tar ledningen och skapar likaläge totalt! Detta står sig i halvlek.

Andra halvlek kändes det inte heller som att Alegria hade speciellt mycket oro över likaläget och tillätt oss att spela vårt spel även stora delar av andra halvlek. I 69:e minuten lönar det sig igen för oss. Vi får en kort hörna som Elias Ingemarsson får en passning på, han passar in bollen till Elliott Jarny igen som drar till med en raket rakt upp i bortre krysset och vi tar ledningen totalt med 1-2 (0-2) i matchen och vi är nu det laget som såg ut och vara klart för nästa kvalomgång. Men målet väkte liv i Alegria som började med sitt offensiva spel igen och när Markus Nilsson får rött kort i 78:e minuten tappade vi övertaget vi hade. I 90:e minuten trycker Alegria in bollen på en hörna och tar matchen till förlänging.

Väl i förlängingen räddar Ahmed oss gång på gång med sina svettiga räddningar, vi skapar inte mycket framåt i förlängningen med en man mindre heller och matchen går till straffar för att avgöras.

I straffläggningen blir det tyvärr Elliott Jarny som missar sin straff vilket gör att Alegria vinner matchen och är klara för nästa kvalomgång.

Enormt tung förlust för hela laget som har jobbat och slitit för varanda hela året, tråkigt att det slutade såhär..